De wijze van afscheid nemen, bepaalt de herinnering

Begeleiding volwassenen

Omdat elk mens uniek is, staat tijdens de begeleiding altijd voorop: wat wil jij en wat past bij jou? Uitgaande van jouw kracht, met respect voor jouw waarden en normen bied ik een veilige omgeving. Een omgeving waar ruimte en rust is om in contact te komen met je verlies, waardoor er inzicht komt in hoe verder te gaan. In alle veiligheid kun je je gedachten en gevoelens van binnenuit ervaren, de zoektocht naar antwoorden starten, zodat de weg vrijkomt voor zelfaanvaarding en leven dat bij jou past. Voor zelfstandigheid en verbinding. We bouwen aan bewustwording, (zelf)bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef. 

Omgaan met verlies is hard en hart werken

Rouwen vraagt tijd en energie, inspanning en geduld. Rouwen is een intensieve ontmoeting met jezelf. Ik begeleid je op jouw weg, je loopt niet alleen. Dé manier om met een verlies om te gaan, bestaat niet. Ieder doet dat op zijn eigen, persoonlijke manier. Samen ontdekken we welke manier bij jou past.

Wanneer je je aanmeldt voor begeleiding, bekijken we hoe je situatie is, waar je mogelijk vastloopt en waar je behoefte aan hebt. Herkennen en erkennen, delen, ruimte, rust en vertrouwen spelen daarbij een belangrijke rol. Ruimte voor jou staat centraal in alle gesprekken. We zetten samen opnieuw koers, zodat je weer op eigen kracht verder kunt gaan. Aan de slag gaan met verlies vraagt moed. Moed om te voelen wat er is. Wat er niet is. Waar word je geraakt? Durf je dat toe te laten? Kun je er woorden aan geven? Beelden oproepen? Wat is je verlangen?
 
Ik help je om jouw verlies of verliezen te 'verweven', als onderdeel van jouw leven. Ook de verliezen van lang geleden die wellicht nooit zijn gezien maar zoveel betekenen. Afscheid en rouw zijn essentieel. Alle verliezen één voor één horen en zien. Als de rouw van toen er mag zijn, kan de liefde weer stromen.

Omgaan met verlies

Liefde en rouw horen bij elkaar: tips die je zelf kunt toepassen

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.