Samen dwalen 
geeft richting

Mijn koers

(Rouw)begeleiding heeft te maken met taal, met communicatie, met hoe mensen met zichzelf en met anderen omgaan. Mijn belangstelling voor taal, tekenen en communicatie heb ik al mijn hele leven. Als kind schreef ik fantasierijke sprookjes, maakte ik kleurrijke tekeningen en in het middelbaar onderwijs kon ik mij uitleven in de zes talen waarmee ik dagelijks bezig was. Taal en interactie stonden centraal tijdens mijn opleiding communicatie en in de 28 praktijkjaren daarna. Ik heb diverse (leidinggevende) communicatie- en strategische functies bij de overheid gehad. Dit werk heeft mij diepgaand inzicht gegeven in processen bij en culturen van deze organisaties. Vanuit deze functies heeft steeds een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven plaatsgevonden, zodat ook hier zicht en inzicht ontstaan is. 
 
Gaandeweg is mijn interesse verschoven van communicatie(campagnes) richting groepen naar persoonlijke communicatie. Contact van mens tot mens, met verbinding, echte ontmoeting. Ik heb gemerkt welke meerwaarde werkelijk contact heeft; ik zie en word gezien. Ik draag bij aan de persoonlijke ontwikkeling van een medemens en mag mede daardoor zelf groeien. Dit is de basis voor mijn werk als (rouw)begeleider in mijn eigen praktijk.
Na ruim 28 jaar bij de overheid gewerkt te hebben als communicatieadviseur en later als strategisch (bestuurs)adviseur, waarvan de laatste 12,5 jaar met veel plezier bij de gemeente Veldhoven, heb ik eind februari 2018 afscheid genomen om me volledig aan mijn praktijk te kunnen wijden.
 
BrightBlue Coaching & Training bestaat sinds juni 2009. ‘Bright’ staat voor opgewekt, alert, vriendelijk, beweging en warmte. ‘Blue’ verwijst naar wilskracht, verkoeling en verruiming, evenwicht en bevrijding. Samen vormen mijn favoriete kleuren de balans tussen kracht en kwetsbaarheid; de balans die ik zelf beoog en waar ook mijn cliënten vaak naar zoeken.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Folder

Opnieuw koers zetten na een verlies, hoe doe je dat? 
Mijn folder staat boordevol handige informatie.

 

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)