De grootste kracht die een mens heeft
is de kracht om te kiezen

Reisgenoten

"Jeanne heeft me geholpen om vanuit mijn eigen fundament anders naar situaties te kijken. Dit heeft me kracht en stevigheid gegeven. Ik ben met zachtheid gaan kijken naar situaties en de mensen om me heen, waardoor ik meer balans heb gevonden met mezelf en de omgeving. Ik ga met hernieuwde energie vooruit en zie de toekomst met plezier tegemoet."
Anoniem, 2024


"In februari 2023 kon ik niet meer op mijn benen staan letterlijk en figuurlijk.Een paar x al gevallen en ik wist eigenlijk al wel waar het aan zou kunnen liggen maar het toegeven uiteindelijk daarvan was moeilijk. Hoe dan, het ging toch al 10 jaar redelijk.Toch maar eens naar de huisarts  gegaan, huisarts had direct wel door dat er wat moest gebeuren. Ze stuurde me door naar de praktijk ondersteunster, na 3 sessies zei deze, ik weet ineens wat het is bij jou, gestagneerde rouw en alles er omheen wat zich in de afgelopen 10 jaar had ontwikkeld, zaken waar ik totaal niet op zat te wachten, de zogenaamde rand verschijnselen! Hier kan ik je niet bij helpen zei de praktijk ondersteunster, maar daar is gespecialiseerde hulp voor nodig. Ondertussen had ik contact opgenomen met mijn leidinggevende en deze nam me serieus en is op zoek gegaan naar eventuele gepaste begeleiding/therapie.BrightBlue coaching, Jeanne.

Een oriënterend gesprek werd ingepland voor eind juni 2023. Dan zou Jeanne aangeven of ze me kon gaan helpen en/of ook de klik vanuit mij er was.Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en kon ik me volledig overgeven. Het werden 8 sessies, met tussenpauzes omdat er na iedere sessie “huiswerk” werd meegegeven om toe te passen in de dagelijkse gang van zaken. Voorafgaand aan iedere nieuwe sessie stuurde ik al een verslag wat er de afgelopen tijd was voorgevallen, waar ik aan gewerkt had en hoe ik had gereageerd op voorvallen en wat mijn vragen waren. Zo super leerzaam. In het begin van elke nieuwe sessie werd het verslag besproken en gingen we verder met wat Jeanne op dat moment raadzaam vond.
Eind juni 2023 begonnen en ongeveer 8 maanden later was ik een ander mens en let wel ben ik zover gekomen dat er een balans is gevonden om te schakelen in het leven. Toen kwam het belangrijkste waar het uiteindelijk om ging naar boven, het tot me laten komen namelijk het overlijden van mijn  lieve man 11 jaar geleden en het overlijden van mijn lieve vader een dik jaar later. Ben heel erg dankbaar dat Jeanne me heeft kunnen helpen in het hele toch wel zware proces en waar ik nu als vrouw sta. Weer geaard en met beide benen op de grond."
Hanneke, 2024


"Ik had al bij verschillende begeleiders hulp gezocht bij mijn rouwproces. Jeanne was de eerste therapeut die zonder oordeel, advies of haast begeleiding bood. Wat een verademing! De open gelijkwaardige houding van Jeanne, haar betrokkenheid, haar respectvolle manier van werken en de aandacht die er was voor fysieke aspecten van rouw, maakte dat ik stap voor stap en op mijn tempo mijn diepe verdriet kon naderen, waardoor ik me steeds beter ging voelen. Heel hartelijk bedankt voor je professionele en liefdevolle begeleiding."
Anoniem, 2024


"In de zwaarste tijd en de meest onverwachte ingrijpende gebeurtenis in mijn leven, vond ik hulp, therapie, steun en kracht bij Jeanne van Mierlo van Bright Blue-Coaching. Door haar ben ik "uit mijn diepe dal" gekomen en sta ik waar ik nu sta. Bedankt!"
Marielle Louwers-Van den Groenendaal


"Met een knoop in mijn maag stapte ik binnen bij Jeanne; is dit wel iets voor mij?; gaat dit me helpen?; etc. Maar al heel snel tijdens het 1e gesprek was er vertrouwen, respect en veiligheid! Ik kreeg gedurende diverse sessies vragen, oefeningen, handvaten en oplossingsrichtingen die me gebracht hebben waar ik nu sta! Met ruimte voor mezelf en mijn gevoel volgend ben ik klaar voor de toekomst."
Anoniem, 2024


"Ik heb het in het begin erg moeilijk gevonden om me open te stellen voor Jeanne. Maar op een gegeven moment heb ik zoveel vertrouwen in haar gekregen dat de gesprekken beter verliepen. Ook nu ik gestopt ben kan ik nog altijd bij haar terecht via de app als ik met een probleem zit. Ik heb haar altijd als een heel fijn persoon gezien."
Anoniem, 2024


"Nadat ik 6 jaren geleden mijn liefste zusje, tevens grootste vriendin ben verloren, kwam ik er ruim 2 jaren geleden ook nog alleen met mijn dochter voor te staan. Mijn man werd verliefd op een ander, en heeft mij ontzettend veel pijn gedaan. We waren ruim 38 jaren bij elkaar, waarvan bijna 32 jaren getrouwd. Samen volwassen geworden, en dan sta je er alleen voor. Na het overlijden van mijn zusje ben ik bij Jeanne gekomen. Ik heb daar zoveel aan gehad, en leerde met mijn verdriet om te gaan. Dus vandaar dat ik 4 jaar later ook weer de hulp van Jeanne heb gevraagd. Mijn doel was om weer mezelf te kunnen zijn. En samen met de vader van onze dochter een goede verstandhouding te hebben. Vooral voor onze dochter, maar ook voor mezelf. Met hulp van Jeanne heb ik dit bereikt. Daar ben ik heel erg blij mee. Door uit te zoeken wat ik wou, sta ik nu weer stevig in mijn schoenen, en ben ik trots op wie ik ben, en hoe ver ik ben gekomen."
Anoniem, 2023


"Ik ben bij Jeanne gekomen om een stukje rouw te verwerken omdat ik door een beroepsziekte niet meer leek te functioneren op mijn werk. Achteraf is dit probleem opgelost maar het bleek dat ik zelf ook nog wel aan mezelf werken kon. Uiteindelijk werd het traject wat ik volgde bij Jeanne inzicht te krijgen in mijn eigen handelen en me af te vragen hoe ik het goed voor mezelf zou kunnen doen. Waarom reageren mensen op een bepaald gedrag van mij.
Het bleek dat ik door situaties in mijn leven te bespreken met Jeanne dat ik me bewust werd dat ik eigenlijk helemaal niet duidelijk was. Niet voor mezelf en niet voor andere in mijn naaste omgeving. Hierdoor ontstaat verwarring onduidelijkheid en onrust. Door verschillende vormen van therapie toe te passen, zag ik mezelf beter en realiseerde dat ik op een hele simpele manier het misschien veel beter en simpeler voor mezelf zou kunnen doen, beter duidelijker en daardoor ook voor andere.

Dingen uit het verleden moeten een plaats krijgen. Dat kan alleen om ze onder ogen te zien er over te praten en beseffen hoe je zelf met rouw of verdriet omgaat.Ik ben er nog niet helemaal, maar Jeanne heeft me enorm geholpen om te laten inzien wat mijn valkuilen zijn. Op een prettige en rustige manier besprak Jeanne waar ik behoefte aan had en wat mij bezig hielt.Tussen de sessies door hadden we altijd contact en stuurde ik een update met de ontwikkelingen in mijn leven. Hierdoor was Jeanne altijd op de hoogte en reageerde hier ook altijd direct op.
Jeanne dank je wel voor de inzichten en bewustwording die je mij gegeven hebt. Ik heb handvaten gekregen en met hard werken zullen bepaalde dingen beter of anders verwerkt kunnen worden zodat mijn hart minder gesloten zal zijn."
Groetjes Maureen, 2023

"Ben zeer tevreden met de begeleiding van Jeanne. Was zelf sceptisch maar ook benieuwd bij de aanvang en daardoor hoopte/verwachte ik snelle resultaten. Zij heeft mij ook geleerd dat het verlies op een eigen persoonlijke manier verwerkt moet worden. Volgens haar waren de door mij gezette stappen goed."
Jo, 2023 


"Ik voelde me erg veilig bij Jeanne in haar prachtige, rustgevende kamer die allerlei dingen bevat om je te helpen. Het was alsof je bij een wijze vriendin op de koffie ging die je er telkens op een fijne manier op attent maakte om te voelen wat er met je gebeurde, dingen uitlegde en tips gaf. Er werd ook veel gelachen en gespeeld. Erg leuk. Prachtig “speelgoed”.
Anoniem, 2023


"Jeanne is professioneel, betrokken en geïnteresseerd, kan goed naar je luisteren en samenvatten. Omdat mijn situatie erg onrustig was werd het programma aangepast, en ingespeeld op de behoefte van dat moment. Met praten en gebruik van voorwerpen / symbolen ben ik samen met Jeanne aan de slag gegaan om mijn patronen en gedrag inzichtelijk te krijgen. Dit was voor mij zeer verhelderend en helpend.
De foto’s van deze opstellingen houden mij “scherp” en helpen om actief en alert te blijven. Het waren intensieve sessies.Ik heb het als bijzonder prettig ervaren en kijk er met “trots” op terug. Dankjewel Jeanne!!
Anoniem, 2023


"Daar zat ik tijdens de intake, teneergeslagen, breekbaar, kwetsbaar en moegestreden op mijn eiland. Een gevoel alsof ik op een rotonde stond met 40 afslagen maar de voor mij juiste afslag niet meer kon vinden. Door Jeanne heb ik mijn plek weer leren innemen daar waar ik hoor te staan. En mag zijn. Heb ik opnieuw geleerd om in mildheid de dialoog met mezelf aan te gaan. Werd tastbaar wat ik nodig heb om weer in mijn kracht te staan. Jeanne heeft gedurende dit proces op een professionele effectieve en empathische notitie van me genomen. En me telkens weer
uitgedaagd om inzicht te verwerven en een stap voorwaarts te gaan. Terugkijken wanneer het nodig was, vooruitgaan op het juiste moment. Al deze inzichten en ervaringen neem ik voor de rest van mijn leven mee. Met innige dank Jeanne."
René, 2023


"Jeanne is een fijne rouwtherapeut. Ze analyseert vooraf grondig hoe de situatie is (van vroeger tot nu) maar je geeft zelf aan waar volgens jou de aandacht naar toe mag. Iedere sessie opnieuw. Dat is fijn en maakt het traject dynamisch. Jeanne zorgt daarbij voor de rode draad, vat samen en legt linkjes: dat is verhelderend."
Anoniem, 2023


"Jeanne geeft je vertrouwen, maar weet je ook uit je comfortzone te trekken, de juiste snaar te raken met gevoel en kwetsbaarheid. Het was een mooie zoektocht met zwoegen en mooie openingen."
Anoniem, 2023


"Jeanne heeft de gave om zaken letterlijk te verlichten en lichter te maken, zodat je uiteindelijk weer toekomst ziet. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het rouwproces zelf, maar ook alle gedragspatronen die vroeg in je leven gevormd zijn. Door middel van verschillende vormen werkt Jeanne door op het onderbewustzijns-niveau en worden dingen letterlijk in de ruimte inzichtelijk die je nog niet eerder van jezelf hebt gezien. Omdat er ook facetten van trauma therapie worden gebruikt, gaat het resultaat breder en dieper dan het strikte eerste thema waarmee je binnenstapt. 
Los van haar enorme professionaliteit, is Jeanne een enorm fijn en veilig mens, die in zachtheid én stevigheid je begeleidt in datgene wat je nodig hebt op dat moment. Het heeft mij op allerlei lagen heel veel gebracht! Elke keer keek ik uit naar sessies, hoe moeilijk het soms ook was. Dank je wel!"
Annemarie, 2022 


"Na een hele heftige periode van verlies, voelde het fijn om mijn hart te kunnen luchten bij Jeanne. De warmte en zachtheid die ze uitstraalt zorgen ervoor dat je alles kunt zeggen. Ze stelt goede vragen en legt heldere verbanden. Na het eerste gesprek was ik al kilo’s verdriet lichter. Vervolgens zijn we gaan werken en dat heeft me heel veel zelfinzicht gegeven en handvatten om verder te leven na een heftige periode."
Anoniem, 2022


"Op eigen initiatief op mijn werk gevraagd naar een coach en via een medewerker van PZ op Jeanne gewezen. Na vele jaren van tegenslag, overlijden familielid, IVF, werkdruk etc zat ik echt op de max. Ik was de persoon die altijd maar doorging en klaar stond voor anderen zonder naar mezelf te kijken. Met een overspannen gevoel/burn-out uiteindelijk ook een hele tijd thuis gezeten. Alles was me te veel geworden. Nu na alle gesprekken is er een hoop duidelijk geworden hoe het zo ver heeft kunnen komen. Blijkbaar kan je ook je leven op een automatische piloot leiden. Jeanne heeft geholpen om naar mezelf te kijken en duidelijkheid te scheppen in de warboel in mijn hoofd. De geleerde lessen zijn niet alleen nuttig op het moment maar ook voor de toekomst. Want een situatie waarbij ik weer terug val wil ik absoluut voorkomen.
Jeanne heel erg bedankt voor het luisterende oor en de lessen die je mij geleerd hebt. 
Veel succes met het helpen van anderen!" 
Anoniem, 2022


"Ik zat er een jaar geleden echt doorheen maar door de begeleiding zit ik lekkerder in me vel en ben ik heel blij met de hulp die ik hier kreeg, dank daarvoor."
J. 2022


"Lieve Jeanne, je bent een topper. Tijdens mijn intake met jou had je meteen de essentie van mijn probleem te pakken.
Vandaaruit zijn we samen aan de gang gegaan, waarbij je me aan de hand nam en me nieuwe inzichten gaf waarmee ik verder kon. Dankzij jou weet ik nu weer mijn prioriteiten liggen en heb ik rust gekregen, “Van hart naar hart”.
Nogmaals bedankt topper!"
Liefs, anoniem 2022


"Lieve Jeanne, je hebt me ontzettend geholpen na het plotselinge en dramatische verlies van mijn moeder en kleinkind en alle andere zaken die ook nog speelden en waarvan ik dacht dat ik ze wel een plekje had gegeven. En als het dan niet meer gaat is het zo fijn als je een coach hebt zoals jij. Zo rustig en begripvol en sturend, en tegelijk luister je “tussen de lijntjes door".

Hulp vragen is geen zwakte maar juist een vorm van kracht. Dankzij jou heb ik mijn kracht weer terug en heb ik geleerd dat ik vooral ook voor mezelf moet zorgen en opkomen. Me-time…..die hou ik erin☺ Nogmaals, heel veel dank!"
AP, Maart 2022


"Afgelopen jaar kwam ik via de Alba Academie in contact met Jeanne door een levensgebeurtenis, dat ik een plek wilde geven. Eenmaal onderweg voor een eerste kennismakingsgesprek wist ik dat het tijd was om veel verder terug te gaan. Jeanne heeft mij aan de hand meegenomen en heeft mij stap voor stap inzichten en handvatten gegeven om verder te kunnen gaan met mijn leven. Haar empathie, warmte en vertrouwen gaven mij het gevoel dat ik thuiskwam en dat alles er mocht zijn. Haar natuurlijke manier van coachen voelde prettig aan en raakte iedere keer weer de kern waardoor ik steeds dichterbij mezelf ben gekomen. Ik ben enorm blij en dankbaar dat Jeanne mijn pad kruiste en zou eenieder haar adviseren die worstelt met bepaalde hulpvragen of thema’s. Voor mij is dit traject een verrijking geweest. Jeanne, dank voor jouw vertrouwen en jouw zijn."
Anoniem, 2022


"Heel betrokken zonder oordeel
Alle soorten gevoelens en emoties kwamen voorbij tijdens de sessies: huilen, lachen, teruggetrokken, boos, machteloos, blij, dankbaar. Jeanne is altijd rustig aanwezig. Ze geeft de ruimte en stulte om na te denken en nog meer te voelen wat de oefeningen Iosbrengen. Ik kan mezelf zijn en kom mezeif tegen. Jeanne vraagt door op de juiste momenten en geeft de ruimte om na te denken. Ze geeft inzicht in mijn gedachten en gevoelens, zo fijn! Ik krijg weer lucht en kan het verlies van mijn moeder en alles wat daaromheen speelt een plek geven. Heb mezeif hervonden. Jeanne, je bent een topper!"
Anoniem, 2022


"Het traject bij Jeanne heeft me geholpen om belangrijke stappen te kunnen zetten in een moeilijke periode. Jeanne is rustig, vriendelijk en stelt je direct op je gemak. Ze creëert een veilige omgeving in een overigens prachtige locatie. Waar veel coaches vooral zelf praten, beheerst Jeanne de kunst van het luisteren en gebruikt ze ook de kracht van stilte. Dankjewel, Jeanne!"
Anoniem, 2022


"Ik heb begeleiding gehad bij Jeanne v Mierlo van bright blue coaching en training.Tijdens mijn intake kwam ik uit bij mijn hulpvraag, die ik gaandeweg met het doorlopen van de begeleidingsvormen, heb bij moeten stellen. Door het krijgen van vele inzichten bij mezelf kwam ik vanzelf uit bij andere hulpvragen. Ik heb samen met Jeanne alle voor mij toepasbare begeleidingsvormen doorlopen, en zo mijn autonomie mogen vergroten.
Jeanne is een super empathische vrouw die op een hele integere, eerlijke en veilige manier met je in gesprek gaat, de juiste vragen stelt en je echt op je gemak stelt. Elke sessie heb ik als zeer prettig ervaren, ook al was het niet altijd gemakkelijk. Fijn om met al die mooie inzichten verder te kunnen."
Wilma Crooymans, 2021


"Jeanne, een warm mens! Soms raakte mijn verhaal/proces het jouwe. Je was daar eerlijk in, dat maakt voor mij dat je inzet oprecht is. Soms was het moeilijk om naar je toe te gaan, dan moest ik 'hard werken'. Niet altijd gemakkelijk. Maar... ik ben gegroeid in mijn hart en hoofd, dank!"
Monique, 2021


"Het was heel fijn om bij Jeanne het verhaal van mijn grote verlies te kunnen doen en inzicht te krijgen in het belang van de slingerbeweging tussen doorLEVEN en DOORleven. Daarnaast hebben we gekeken hoe om te gaan met de buitenwereld. Jeanne was hierin heel empatisch en warm en het was daardoor heel makkelijk om alle emoties te laten zien."
Anoniem, 2021


"Jeanne is een zeer betrokken coach. Prettig traject met goede gesprekken die zorgen voor zelfreflectie".
Kelly, 2021


"Jeanne is een geweldige coach. Ze reikt je in je eigen tempo tools aan en gaat in de diepte om vandaar uit weer te mogen groeien met jezelf! Ik ben zo blij dat ik haar als coach heb uitgekozen omdat ik weer mezelf ben geworden die ik wil en mag zijn! Ik voel mij bevrijd en daar heeft zij heel erg aan meegeholpen. Ze is integer, warm, respectvol!!
Mandy, 2021


"Ik heb Jeanne leren kennen op een moment in mijn leven dat ik nog angstig was voor de schaduw van een grassprietje en nog maar te zwijgen van mijn eigen waarden en totaal niet sterk in mijn schoenen staan. Op het zwartste moment in mijn leven kwam ik in aanmerking met Jeanne en deze heeft mij weer licht gebracht. Zoveel licht dat ik straal, alle nieuwe uitdagingen ga ik met een goed gevoel over mezelf aan omdat ik gewoon een mooi mens ben en ik sta voor mezelf. En dat grassprietje blaas ik omver.
Jeanne zelf is een geweldig persoon. Ze is betrouwbaar en connect op jouw level hoe je je voelt. Als er aarde-engelen bestaan, dan weet ik zeker dat zij er een is. Jeanne bedankt voor alle inzichten, handvatten en eerlijkheid. Het was heel fijn om met jou aan mezelf te werken."
Viviane, 2020


"Ik heb een nogal heftig auto-ongeluk meegemaakt en dit heeft mijn leven een beetje overhoop gegooid. Ik heb hersenbeschadiging opgelopen en heb niet meer zoveel energie als voorheen. Ik kan dus niet meer zo makkelijk en lang werken zoals ik normaal zou kunnen.
Dus ik ben op tip van mijn baas bij BrightBlue & Coaching gekomen. Het eerste gesprek wat we hebben gehad, was een kennismaking en er werd uitgelegd wat we precies gingen doen.
Ik had misschien niet echt hoge verwachtingen dat alles beter zou worden omdat ik al eerder een psycholoog heb gehad waarbij het niet zo denderend was. Maar ik heb opgelet en de oplossingen die de begeleider heeft opgenoemd, gebruikt en dit heeft geholpen voor mij. Ik zit beter in mijn vel en kan mijn energie beter verdelen. Zoals het nu is, voel ik mij veel beter dan voor de gesprekken. Voor mij hebben de gesprekken bij BrightBlue & Coaching flink geholpen."
Anoniem, 2020


"Jeanne is een professionele, menselijke hulpverlener die respectvol de aansluiting zoekt om jou je proces in te laten gaan. D.m.v. verschillende methodes, technieken en aanpak toegespitst op je eigen vragen en doelen. Het voelt vertrouwd, professionele nabijheid én met voor mij gewenst resultaat. Mocht het enig moment weer nodig zijn, ga ik terug naar haar. Ik gun een ieder een hulpverlener/coach als Jeanne!!!"
Angelique, 2020


"Lieve Jeanne, hoe het werkt weet ik niet; dat het werkt weet ik wel! Dank je wel voor je professionele begeleiding en zeker ook voor je rustige en integere manier van werken, Hoe ongemakkelijk soms ook, ik voelde me altijd veilig! Nooit kreeg ik het idee dat de tijd om was en ik moest gaan. Dat verliep heel natuurlijk. Dankzij jouw hulp ben ik los en voel ik me vrij! Ik kan echt verder! Nogmaals bedankt."
Liefs, Miriam, 2020


"Als ik iets zou kunnen meegeven aan de persoon die dit leest en zich in de hel bevindt, blijf lopen. Waarom zou je stoppen in de hel?"
Anoniem, 2020


"Ik heb de gesprekken als zeer prettig en positief ervaren. Hierdoor heb ik beter leren omgaan met mijn situatie. Jeanne heeft me handvatten gegeven om verder te kunnen bouwen aan mijn leven. Mij weer meer zelfvertrouwen gegeven en mezelf laten terugvinden. NIeuwe inzichten gegeven, maar ik heb ook geleerd en gevoeld wat er vaak onbewust gebeurt. Hier kan ik wel wat mee! Hartstikke bedankt."
Anoniem, 2020


"Jeanne, heel erg bedankt! Wij hebben onze gesprekken als zeer prettig ervaren en vinden jou bovenal een fijn en attent persoon die onwijs betrokken is bij alles (ook buiten de begeleidingsdoelen om). Je hebt ons voldoende en goede handvatten gegeven om beter met ons verlies om te gaan, we hebben dankzij jou flinke stappen kunnen zetten. Nu is het aan ons."
Anoniem echtpaar, 2020


"Jeanne is een deskundige coach met een rustige, open uitstraling. Ze kan goed luisteren en stelt prikkelende vragen."
Anoniem, 2019


"Lieve Jeanne,

Via de Alba Academie hebben wij elkaar leren kennen en al direct had ik een goed gevoel bij je. Daarna was de keuze voor jou als mijn coach snel gemaakt, alhoewel daar wel wat extra reistijd bij kwam kijken. Maar het bleek een goede beslissing te zijn geweest. Ons contact was heel respectvol, warm en open. Het traject heeft mij veel goed gedaan en ik heb heel veel geleerd. Mijn stoere zelf ‘bikkel’ blijft mij voor altijd ondersteunen, maar blijft naast mij staan en geeft mij de ruimte mijn emoties te voelen. Ik ga nu verder met alle nieuwe inzichten en ik denk dat we elkaar vast nog wel een keertje zullen tegenkomen. Hartelijk dank voor alle warmte en ondersteunen en ik wens je heel veel succes voor de toekomst."
Knuffel, Caroline


"Lieve Jeanne, super bedankt dat je me in korte tijd zo hebt laten groeien. Ik mocht vallen maar jij hielp me weer met opstaan. Je leerde me eerlijk naar de situatie te kijken en voelen wat het met me deed."
Anoniem, 2019


"Ik kwam bij je binnen na doorverwijzing van de praktijkondersteuner. Bijna 2 meter groot en altijd een schouder geweest voor iedereen. Helaas door t overlijden van mijn moeder en haar vinden in huis was ik nu degene die de schouder nodig had. Na de eerste gesprekken bleek al snel dat ik meer nodig had dan een schouder. Mijn eigen Ik zat verstopt achter een muur die ik zorgvuldig om mij heen had gebouwd. Je hebt mij op voortreffelijke wijze geholpen deze muur niet af te breken. Je hebt me laten zien dat deze muur er altijd voor me is geweest maar dat ik me ook gerust buiten deze muur vertrouwd mag opstellen. Ik wil je hartelijk danken voor je inzet, je geduld en je tijd om samen met mij op zoek te gaan naar me zelf. Door jouw vertrouwen in mij is het me gelukt mezelf weer te vinden."
Peter Gijsbers, 2019


"Jeanne is een warm, open en liefdevol persoon. Dit maakte dat ik meteen een klik met Jeanne had en ik mijn supervisietraject met Jeanne ben aangegaan. Het was een leerzame reis waarin alles er mocht zijn. Tijdens deze reis heb ik vele mooie inzichten gekregen zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Dit door de mooie werkvormen en fijne gesprekken. Jeanne nogmaals bedankt!"
Astrid, 2019, supervisie Land van Rouw


"Jeanne is nauw betrokken bij het proces. Met verschillende methodieken laat ze inzien wat er vaak onbewust gebeurt. Ik voelde me snel op mijn gemak bij haar. Je moet wel open staan voor een bijzondere manier van coaching."
Ankie, 2019


"Ik heb onze gesprekken als zeer positief ervaren en ze hebben me erg geholpen met het verwerken van mijn verlies. Ik ben positiever ingesteld en heb het gevoel dat ik weer verder kan met mijn leven. Goede handvatten gekregen waardoor ik rust heb gevonden."
Anoniem, 2019


"Nadat mijn moeder overleed, ben ik doorgegaan maar uiteindelijk gaf mijn lichaam aan dat het niet meer ging. Ik ben zo blij dat ik bij Jeanne terecht ben gekomen, Ze heeft me geleerd om stil te staan en naar mijn gevoel te luisteren. Het waren hele fijne gesprekken. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Jeanne. Ik kan weer genieten en zit lekker in mijn vel. Jeanne, ik ben je super dankbaar."
Chantalle, 2019


Weer en meer mezelf
"Wauw, een klein jaar begeleiding van Jeanne en ik ben een ander mens! Of eigenlijk; ik ben wéér en méér mezelf. 
Want, ik was mezelf kwijt geraakt door een plotseling aangekondigde echtscheiding 3 jaar geleden. Daar sta je dan. En dat was precies wat ik niét deed; stilstaan. Ik ging door. Heel hard. Tot de klap kwam. 
Jeanne heeft me geholpen om mijn plek te vinden, bij mijn gevoel te komen, me open te stellen. Ik voel me sterk, zeker en blij met wie ik ben én met wat ik heb.Haar open en warme manier van vragen stellen geven vertrouwen en veiligheid. Ze leidt niet, maar begeleidt. Het is mijn reis, mijn vragen. Zij helpt bij het vinden van de richting en de antwoorden. 
De aanpak is steeds passend bij wat nodig is en zorgt ervoor dat je steeds een stapje verder komt. Huilen en lachen, het kan allemaal. Het was een mooie reis, terug naar mezelf. Met dank aan Jeanne!"
Anoniem, 2019


"Toen er zoveel dingen tegelijk gebeurden in mijn leven, op diverse vlakken, wist ik even niet meer weet hoe ik het moest doen. Met gemak  viel ik terug in mijn grootste valkuil; mezelf wegcijferen, met alle (desastreuze) gevolgen van dien. De professionele hulp van Jeanne is mijn redding gebleken. Gedurende een paar diepgaande,waardevolle sessies kreeg ik weer oog voor mezelf en voor mijn eigen behoeften. Van zwakte naar kracht, van angst naar zekerheid. Nu weet ik weer waar ik voor sta, dat en wat ik mag voelen en vooral mag vertrouwen op mijn eigen kracht!
Anoniem, 2019
"De begeleiding door Jeanne was zeer prettig. Ze is open, betrokken en geinteresseerd. In haar gezellig ingerichte kamer was het fijn om mijn ervaringen te delen, verder uit te werken en uit te pluizen. Zodoende telkens weer nieuwe inzichten gekregen. Top!"
Anke Kegel, 2018, supervisie Land van Rouw
"Na het plotseling overlijden van mijn allerliefste zusje die ook mijn hartsvriendin was, kon ik niet meer genieten. Ik werd overspoeld door zo’n groot verdriet, dat ik enorm in paniek raakte. Ik voelde me erg in de steek gelaten, door mijn man vooral. Iedereen ging door met zijn of haar leven, maar mijn leven stond stil. Ik leefde op de automatische piloot, en was vooral bezig met overleven en het zorgen voor haar gezin. Daarbij vergat ik mijzelf en mijn gezin. Door de hulp van Jeanne, haar tips en de gesprekken liet ze mij ook kritisch naar mezelf kijken. Ik heb heel veel tranen gelaten in haar praktijk, heel veel gepraat, maar vooral heel veel geleerd. Ik kan iedereen die te maken krijgt met verlies, op welke manier
dan ook, aanraden om de hulp van Jeanne in te roepen. Mij heeft het heel veel gebracht. Je moet het evengoed zelf doen, maar Jeanne neemt je bij de hand door haar rust die ze uitstraalt, haar vertrouwen, en haar oprechte betrokkenheid."
Anoniem, 2018
"Door een warme aanbeveling kwam ik bij Jeanne terecht. Het eerste wat ik haar meldde, was: ik zal heel eerlijk zijn: “Je moet van goeden huize komen, om mij te kunnen/mogen coachen!" Ik ben namelijk zelf coach. Niemand kan zichzelf echter uit de modder trekken. Jeanne heeft mij op basis van gelijkwaardigheid een hand aangereikt waardoor ik weer met veel plezier en energie mijn werk als coach kan oppakken. Haar invoelend vermogen is prettig en heel bijzonder."
Een dankbaar mens, mei 2018
“Ik heb hulp gezocht bij Jeanne n.a.v. het plotseling overlijden van mijn schoonmoeder. Tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik een klik en wist ik eigenlijk meteen dat Jeanne de juiste persoon was met wie ik hieraan wilde werken.
Jeanne heeft me goed geholpen bij het verwerken van mijn trauma en het rouwen. Ze heeft me inzicht gegeven en ik weet nu hoe ik hier op een andere en betere manier mee om kan gaan. Het overlijden van mijn schoonmoeder heeft een plekje gekregen en is minder heftig voor me.
Daarnaast heeft Jeanne me ook geholpen in het zorgen voor mezelf. Ik vergat mezelf vaak en was teveel bezig met de gevoelens en gedachtes van anderen. Hierdoor kwam ik zelf in de knoop. Jeanne heeft me laten zien dat ik voor anderen kan zorgen, zonder daarbij mezelf te vergeten.
Ik ben nu beter in balans en ga de toekomst vol vertrouwen tegemoet."
Anomiem, 2018
"Toen ik vorig jaar bij Jeanne kwam was ik het vertrouwen in mezelf en de mensheid volkomen kwijt, er was zoveel gebeurd in korte tijd, het verlies van mijn moeder (mijn vader was precies 10 jr. daarvoor gestorven)  het weerzien van mijn directe familie, hen had ik voor het laatst gezien op de crematie van mijn vader en door diverse omstandigheden daarna niet meer, een belangrijke knie operatie, gepest worden op het werk, dit alles samen was veel te veel. Maar samen met Jeanne is het gelukt weer met een grote glimlach door het leven te gaan, het contact met mijn familie is zo goed! Meer dan ik had ooit had durven hopen en wensen, mijn knie...ach er zijn ergere dingen, de foto van mijn ouders staat achter mij op het plankje, ze kijken over mijn schouder samen met me mee de wereld in, werk is maar werk en voor mij de belangrijkste les “ja, ik “speel” voortaan alleen met de mensen die me aardig vinden, de rest kan.............. ; ) Dank je Jeanne!!!"
Sandra, 2018
"Geweldig goede empathische coach, echt een 'toppertje'."
Ingeborg, 2018
"OP 3 APRIL 2017 KWAM IK BIJ BRIGHT BLUE (JEANNE VAN MIERLO) MET DE VRAAG OF ZIJ MIJ KON HELPEN MET MIJN PROBLEMEN WAAR IK ZELF NIET MEER UITKWAM. IK MEENDE DAT HET IN 1E OPZICHT TE MAKEN ZOU HEBBEN MET HET OVERLIJDEN VAN EEN DIERBARE. MAAR HELAAS BLEEK HET PROBLEEM TOCH AL WAT GROTER. NA VERTELD TE HEBBEN HOE EN OF WAT HEEFT JEANNE EEN BEGELEIDINGSPROGRAMMA GESCHREVEN. IN HET BEGIN KEEK IK ER ZWAAR TEGEN AAN, WAT MOET EN KUN JE VERWACHTEN?????? MAAR NAARMATE DE SESSIES VOLGDEN, KWAM ER VERTROUWEN EN GING HET MAKKELIJKER. NU TERUG KIJKEND OP DE 9 MAANDEN DIE IK NU VERDER BEN, ZIE IK DAT IK FLINK AAN HET VERANDEREN BEN IN POSITIEVE ZIN, HET HEEFT ME ERG GOED GEHOLPEN, NOGMAALS BEDANKT JEANNE VAN MIERLO."
Anoniem, 2017
"Gelijk vanaf het eerste ogenblik was er een goede klik. Al bij het intakegesprek kwamen er wezenlijke zaken op tafel. Ik had er geheel niet op gerekend dat dit zo snel zou gaan. De volle aandacht die je krijgt, de betrokkenheid en juistheid van vragen en (kritische) opmerkingen waren voor mij opmerkelijk. Het leidde daardoor voor mij zeer snel tot nieuwe inzichten en vandaar uit tot resultaten. Ook was de diepgang en de mate waarbij we tot tot de essentiële kern kwamen van de werkelijk knelpunten die er waren, daardoor groter dan verwacht.
Haar professionaliteit, openheid, humor en daarmee ook luchtigheid hebben me zeer veel geholpen. De ervaring van het intakegesprek deed mij besluiten om met haar het coachingstraject aan te gaan. Met ieder gesprek werd elke keer opnieuw bevestigd dat ik een juiste keuze had gemaakt. Haar vermogen om weer waarde in jezelf te vinden, kan ik iedereen aanraden. Haast zelfs als je geen probleem hebt."
Anoniem, 2017
"Mijn vrienden zeiden het al... Anuska, jij moet ook een Jeanne hebben. En inderdaad, ik gun iedereen een Jeanne. Dank je wel Jeanne voor alle inzichten en heel warme begeleiding. Ik voel me veilig bij jou om te voelen wat mijn behoefte is en deze dan ook uit te spreken."
Van hart naar hart, Anuska Weijgers, 2017
"Ongeveer een half jaar na het overlijden van mijn echtgenoot, had ik het gevoel dat ik niet verder kwam bij het “verwerken” van het verlies van mijn man. Na een oriënteringsgesprek ben ik in gesprek gegaan met Jeanne over de dood van mijn man en over mijn leven tot nu toe. Zij heeft mij voorgesteld mij anders naar anderen toe te gedragen en mij uitgelegd hoe ik om moest gaan met het verlies, hoe zwaar en moeilijk het ook is. Jeanne is een geduldige vrouw, die goed kan luisteren. Heel belangrijk voor mij."
Ilse, 2017
"In het verleden heb ik bij een ander psychologisch centrum een aantal EMDR sessies doorlopen. Ik bemerk dat dit mij tijdelijk wat heeft gebracht. Ik ben erg blij dat ik nu voor Jeanne van Mierlo heb gekozen. Bemerk dat zij veel meer diepgang heeft waardoor ik echt bij de kern kom. Door haar werkmethodieken en doortastendheid weet zij mij zo te bewegen en stimuleren om aan de slag te gaan met mijzelf. En niet geheel onbelangrijk tegenwoordig, een perfect bakkie koffie met de nieuwe Dolce Gusto helemaal top..."
Anoniem, 2016
"Na 54 jaar huwelijk raakte ik, tengevolge van een noodlottige complicatie na een operatie (acuut leverfalen) binnen een paar uur mijn lieve vrouw kwijt. We hebben niet eens van elkaar afscheid kunnen nemen. Daardoor heeft ze hoogstwaarschijnlijk niets geleden. Met mijn kinderen bleef ik in verbijstering achter, hoe was dit mogelijk. Ik was totaal de weg kwijt, zag het leven als volstrekt zinloos, alleen thuis (de kinderen hoe zorgzaam en betrokken ook, hebben uiteindelijk toch hun eigen leven), niemand meer om van te houden, gelukkig te maken, liefde te geven.
Een klein berichtje in weekblad HAC van Uitvaartverzorging van der Stappen met een uitnodiging voor een informatieavond Rouwverwerking zette me aan het denken. Ik wist niet eens dat zoiets bestond, laat staan dat dat mij zou kunnen helpen. Toch maar gegaan.De lezing/introductie werd gegeven door Jeanne van Mierlo van BrightBlue Coaching. Ik werd getroffen door haar betrokkenheid en inlevingsvermogen. Aan het eind van de avond wist ik het zeker: als iemand mij kan helpen dan is het Jeanne wel, ongelooflijk. Had ik niet verwacht. Heb mij aangemeld voor een intake/informatiegesprek in haar praktijk en gevraagd om mij te begeleiden. Nu, een half jaar later en tien intensieve gesprekken met Jeanne verder, kan ik niet anders concluderen dan dat het echt werkt. Door haar enorme kennis van rouwprocessen, die toch allemaal anders verlopen omdat elke situatie anders is, heeft Jeanne mij geleerd op de voor mij persoonlijk beste manier om te gaan met het verlies en de verwerking van het verlies van mijn lieve vrouw. En zeker door haar warme, persoonsgerichte maar ook indringende werkwijze ( uiteindelijk moet je het toch zelf doen) helpt ze je geweldig vooruit. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor en als iemand in mijn naaste omgeving ook dergelijke hulp nodig mocht krijgen, weet ik nu waar je terecht kunt."
Cyril Grundel, 2016
 "Ik kwam op aanraden van mijn fysiotherapeut in contact met Jeanne. Bij haar kon ik mijn verhaal echt kwijt en ik had het gevoel dat er nu echt naar me werd geluisterd en dat ik mezelf kon zijn. Ze gaf me handvatten hoe ik met mijn problemen kon omgaan en ze kan voorkomen. Dat doet ze op manieren die het best bij jou passen.Ik voel me nu een stuk sterker en zie het leven weer positiever. Mensen in mijn omgeving hebben weleens gezegd: Jeanne is een wijze vrouw. En daar ben ik het helemaal mee eens. Je moet het uiteindelijk allemaal zelf doen, maar met de hulp van Jeanne gaat dat zeker lukken.Jeanne, heel erg bedankt."
Annoniem, 2016
"Mijn dochter van 8 jaar had het heel moeilijk na het overlijden van haar vader. Heel slecht slapen, veel nachtmerries en boos zijn. Bij Jeanne kon ze haar hart luchten, van zich aftekenen en vooral zichzelf zijn. Mijn dochter en ik ook hebben handvatten gekregen om met deze gevoelens om te gaan. Mijn dochter vond het elke keer weer fijn om naar Jeanne toe te gaan en altijd was de tijd te kort.
Jeanne, dank je wel voor alles."
Anoniem, 2016
"Ik heb het traject ervaren als een  leerzame reis, waarbij alles wat er was er ook mocht zijn, hoe moeilijk dit soms ook was. Door het ruimte te geven, bespreekbaar te maken en vooral te durven voelen, kwamen er nieuwe inzichten en kon het verdriet en de angst langzaam smelten. Jeanne bedankt voor je warme betrokkenheid en verhelderende inzichten!"
Anoniem, 2016

"Zoveel woorden in mijn hoofd, alles tegelijk willen vertellen en willen doen...Zo kwam ik de eerste keer in de praktijk bij Jeanne.
En ze voelde meteen wat ik nodig had. Eerst rust. Minder moeten en alles in een lager tempo. Ook heb ik geleerd te voelen. Eerst lukte me dat alleen in de praktijkruimte die zoveel rust uitstraalt maar nu lukt het me ook steeds beter dat overal toe te passen. Dank je wel voor de begeleiding en alle tips." 
Miranda, 2016
"Door feedback van mijn leidinggevende besloot ik om BrightBlue in te schakelen om aan bepaalde leerpunten te werken. Deze feedback had vooral te maken met hoe ik me profileer, maar gaandeweg het traject bij Jeanne kwamen we tot de onderliggende laag, namelijk mijn zelfvertrouwen. Jeanne heeft me een spiegel voorgehouden en dat was echt een eyeopener. Jeanne gaf me tips en handvatten hoe hiermee om te gaan en hoe hier sterker in te worden. Door Jeanne heb ik weer het vertrouwen gekregen dat wat ik doe goed is en dat veel in hoe ik overkom gestuurd wordt door mijn zelfvertrouwen. Door de begeleiding van BrightBlue heb ik weer vertrouwen in mijn eigen kunnen en ga ik weer met plezier naar mijn werk. Bedankt Jeanne!"
Ellen, 2013 
"De directe aanleiding om contact op te nemen met Jeanne was een probleem in mijn werksituatie. Nou is die niet helemaal los te koppelen van de privé-situatie en die werd dan ook onder de loep genomen. Daar had ik in de eerste instantie helemaal geen behoefte aan. Ik had het verlies van dierbaren, en de problemen die daardoor ontstonden, in de loop der jaren wel verwerkt. Dacht ik. Maar door weer vier sterfgevallen in de familie binnen een jaar was het toch zinvol om daar bij stil te staan. Voordat we aan mijn hulpvraag toekwamen, moest ik eerst weer gaan 'graven'.
Jeanne heeft mij op een respectvolle manier die bekende spiegel voorgehouden en met verschillende methoden laten inzien dat het nog steeds loont en mogelijk is om je houding/gewoonten te veranderen. Het kostte af en toe wat kruim en ik had moeite met sommige 'opdrachten' maar dat wende tot mijn verbazing vrij snel. Het doel, om me wat vrijer te bewegen op de werkvloer en op een relaxte manier collega's aan te spreken als dat nodig is, heb ik aardig bereikt. Het gaat nog niet helemaal vanzelf, maar dat vergt ook nog wat oefening. Ik moet tenslotte een oud ingesleten patroon loslaten."
Agnes, 2013
"Een tijd geleden kwam er een aantal levensvragen bij me naar boven waar ik geen goede raad mee wist. Ik had het idee jarenlang in een sneltrein te hebben gezeten zonder uit te stappen op belangrijke stations in mijn leven. Rouwverwerking van een familielid, gezinsvorming, druk met eigen zaak... allemaal zaken waar ik naar mijn gevoel niet goed bij stil heb gestaan, wat resulteerde in een gevoel van onbehagen, prikkelbaar zijn, het altijd druk hebben in mijn hoofd. Ik kwam via via in contact met Jeanne en ik kan zeggen dat me dat heel goed is bevallen. Het is Jeanne gelukt mij de juiste inzichten te geven waardoor ik mijn muurtje, welk ik in de loop der jaren voor me had opgebouwd, weer af kon breken. Hierdoor kon ik me kwetsbaar opstellen en hebben we samen de tijd jaren teruggedraaid en de weg nog eens bewandeld. Het traject dat ik gevolgd heb bij Jeanne, heeft me geweldige inzichten gebracht en geleerd anders en ook zonder oordelen tegen zaken aan te kijken. Dit brengt mij veel rust en ben veel milder in mijn oordeel. Ook communiceer ik nu meer uit een onbevangen grondhouding, wat een positieve weerslag heeft op mijn directe omgeving. Werken met Jeanne is professioneel, ontwapenend, prettig, verhelderend en soms pittig en confronterend, maar ze weet te allen tijde de veiligheid te bewaken. Door Jeanne ben ik even wat langer en bewuster uit de sneltrein van het leven gestapt om weer structuur aan te brengen in mijn leven. Ik pak momenteel zo nu en dan ook een keer een stoptrein om gebeurtenissen en situaties bewust mee te maken. Dit alles geeft me dagelijks weer veel energie om de dingen te doen die ik graag doe. Ik beveel BrightBlue Coaching dan ook van harte aan."
Een levenslustige 40-er uit Budel, 2012
"Jeanne is een professionele begeleider met een juiste persoonlijke benadering. In onderling overleg beoordeelt ze wat de beste benadering is voor de coachingsonderwerpen, wat positief bijdraagt aan je zelfreflectie. Jeanne zorgt daarmee voor bruikbare handvatten voor verandering/verbetering."
Christ, 2012
"In de gesprekken heb ik me door Jeanne steeds gerespecteerd gevoeld. De gesprekken waren soms confronterend, maar dat was juist wat ik nodig had. En ook confronteren deed Jeanne met respect. Het belangrijkste wat ik ontdekt heb, is dat ik de werkelijke kern van mijn problemen moet aanpakken voor er echt iets kan veranderen. Ik heb nu lang genoeg om de hete brij gedraaid. Het is tijd voor actie!"
Hanneke, 2012
"Voordat ik bij Jeanne begon, stond ik op een kruispunt en wist ik niet welke kant ik op moest. Er zijn op werkgebied vele wegen te bewandelen, maar welke zal ik nemen? Dat gaf me een onrustig gevoel. Ik moest er wat mee. Nu heb ik de juiste weg gevonden. Ik ga ‘m bewandelen en heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt. Ik ben geïnspireerd, heb gecreëerd en geïnvesteerd. Door de sessies weet ik nu hoe ik voldoening in mijn persoonlijke ontwikkeling kan krijgen, iets waar ik heel erg naar op zoek was. En dat allemaal dankzij Jeanne. Ik had me geen betere begeleider kunnen wensen!"
Christel, 2011
Jeanne is een fijne en prettige begeleider die het beste in je naar boven haalt. Ik ben enorm gegroeid door haar begeleiding en deskundig en professioneel coachen. Er gebeurt niets wat jij niet wilt en alles gaat in goed overleg. Ik heb verbaasd gestaan wat er allemaal duidelijk is geworden. Een echte aanrader voor iedere professional.”
Sonja, 2010
"Een frisse kijk, een deskundige insteek en een persoonlijke, betrokken benadering: dat zijn eigenschappen die Jeanne toepast in haar werk als begeleider. Mij is haar benadering in elk geval heel goed bevallen."
Marij, 2010
"Mijn traject bij Jeanne was heel vertrouwd, maar soms ook moeilijk omdat we elkaar al kenden. Ik voelde me bij de start van onze gesprekken vaak een grijze muis, nu zie ik mezelf meer als vlinder ontpopt. Ik durf weer meer tegen anderen te zeggen, en stel mij positiever op. De laatste maanden zijn heel leuk en positief geweest, op het werk én prive heb ik er al veel aan gehad. Met dank aan Jeanne."
Brigitte, 2009
“De afgelopen maanden heb ik positieve resultaten geboekt bij structuur houden en plannen, mijn taken afbakenen en nauwkeurig werken. Ik wil graag ook na afloop van het traject regelmatig met Jeanne blijven klankborden.”
Judith, 2008
Ik ben erg blij met het traject dat ik bij Jeanne gevolgd heb. Met name de vertrouwde setting en de opstelling van Jeanne en mezelf, zorgden voor een open verhouding. Ik voelde mezelf centraal staan. Zowel voor mezelf als persoon, voor mijn werk en mijn relatie met collega’s heeft het traject me veel opgeleverd.”
Sonja, 2008

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Een andere kijk. Oogcontact
Glimlach en ontspanning
Nabijheid en afstand
Warmte en vriendelijkheid
Hebben we contact?

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.
 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Folder

Opnieuw koers zetten na een verlies, hoe doe je dat? 
Mijn folder staat boordevol handige informatie.

 

Omgaan met verlies

Liefde en rouw horen bij elkaar: tips die je zelf kunt toepassen

“Wat vorm krijgt en daardoor van binnen naar buiten komt, werkt bevrijdend.
Wat benoemd en verbeeld mag worden, krijgt bestaansrecht”
(Claire Vanden Abbeele)