Rouw is geen ziekte
maar je kunt er wel ziek van worden

Zakenreizen

Elk bedrijf of elke instelling krijgt vroeg of laat te maken met verlies en rouw. Dat kan moeilijke situaties en vragen opleveren. Het kan een klus zijn om oog te houden voor ieders belang en in gesprek te blijven met elkaar. Het kan dan fijn zijn als er iemand is die meedenkt. Die waar nodig adviseert en verduidelijkt en bijdraagt aan een oplossing voor alle betrokken partijen.
 
Rouwen doe je niet alleen thuis, maar ook op je werk. Als je iemand of iets essentieels hebt verloren, dan beïnvloedt dit je hele leven. Thuis, op je werk, de sportvereniging en alle andere plekken waar je bent. Werk kan, net als school, houvast en structuur bieden in een wereld die voor jou voorgoed is veranderd. Hoe zorg je ervoor dat je veerkracht houdt en het contact met het werk niet verliest?
 
Maar wat als je je werk zelf verliest? Voor veel mensen is dat pijnlijk, zeker als ze jarenlang met hart en ziel voor hun bedrijf of organisatie gewerkt hebben. Ze hebben zich verbonden aan hun werkgever. Ineens losgescheurd worden, doet pijn. Wie zijn ze dan, zonder hun werk? Dat verdient een zorgvuldige benadering. Hoe vaak is het echter niet anders?
Niet alleen ontslag, maar ook veranderingen op het werk kunnen mensen ervaren als verlies. Wat te denken van een verplichte overstap naar een andere functie, het mislopen van een promotie of het toebedeeld krijgen van taken waar je niet op zit te wachten. Of collega’s met wie je het niet goed kunt vinden? Al deze gebeurtenissen kunnen je dag flink vergallen. We brengen over het algemeen een groot deel van onze dag op het werk door, dus is het belangrijk dat we werken met motivatie en plezier.
 
Doe je momenteel niet met plezier je werk en is motivatie ver te zoeken? Komen er veranderingen aan waarop je niet zit te wachten en waarmee je toch iets moet? Ervaar je veel werkstress en weet je niet hoe hiermee om te gaan? Wil je als leidinggevende een medewerker met spanningsklachten goed (laten) begeleiden? Weet je niet hoe om te gaan met de medewerker die onlangs zijn of haar partner heeft verloren? Hoe begeleid je de rest van het team? Ik kan je helpen met individuele of groepsbegeleiding, opstellen van een rouwprotocol, informatie en advies. Een gratis, vrijblijvend gesprek is de eerste stap.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.