Elke ervaring is de juiste...

Ervaringen van deelnemers

Graag delen we de letterlijke evaluaties die deelnemers ons hebben geschreven. 

"Als coach kan je een ander maar zover brengen als je zelf gekomen bent. Door te werken met je eigen verliezen kan je je zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen. In een veilige omgeving word je liefdevol begeleid door Jeanne. De training is een mooie basis. Veel geleerd, de beste investering in mezelf in jaren!"
Cindy 


"Een erg welkom gevoel heb ik ervaren tijdens deze trainingsdagen. Jeanne en Daniëlla creëren een fijne gemoedelijke sfeer. Ik wilde in deze training verdieping ervaren en doorgronden wat ik tot nu toe allemaal al had gelezen over rouw en verlies. Dit heb ik gevonden door alles wat voorbij is gekomen aan informatie, ervaringen en het zelf coachen/gecoacht worden."
Anka


"Het was een uiterst zinvolle en waardevolle scholing over een onderwerp dat je in de praktijk dagelijks tegenkomt. De training heeft veel inzicht maar vooral veel praktische handvaten gegeven waar je, vanaf dag 1, mee aan de slag kunt."
Veronique 


"Deze training heeft mij veel gebracht, zowel in mijn persoonlijke ontwikkeling als voor mijn professionele groei. De combinatie van theorie, praktijkoefeningen, creatieve vormen, delen van inzichten met elkaar en de professionele begeleiding en veilige setting zorgden voor een waardevolle training."
Cindy


"Ik heb de vierdaagse training ‘begeleiden bij verlies en rouw’ gevolgd. Het was voor zowel mezelf als voor mijn functie een verrijking. Ik heb veel geleerd tijdens deze dagen, zowel theoretisch als praktisch. Ik heb ook ervaren wat het inhoudt om als client begeleiding te krijgen met verschillende praktische werkvormen. Dit maakt dat je nog bewuster hiermee aan de slag gaat. Het was een hele fijne groep mensen en voelde heel vertrouwd. Ik ben dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen en kijk uit naar de praktijkdag."
Chantalle


"De training begeleiden bij rouw en verlies is een aanrader! Op zowel persoonlijk als professioneel vlak heb ik veel geleerd. De begeleiding van Jeanne en Daniella is erg prettig, warm en deskundig. De afwisseling tussen theorie en praktijk zorgt ervoor dat de dagen omvliegen. En Jeanne en Danielle zorgen elke trainingsdag voor een heerlijke lunch en lekkere tussendoortjes."
Mariëlle


"Door zelf in de oefeningen te gaan, te ervaren en als gevolg van de interactie met de mededeelnemers en de trainer is er veel inzichtelijk geworden voor mijn persoonlijke ontwikkeling."
Carine


"Me als coach mogen verdiepen op de training begeleiden bij verlies en rouw onder de professionele en persoonlijke begeleiding van Jeanne is een aanrader. Het leerde mij om op een andere manier aan te kijken naar mezelf en mijn cliënten. Wat een gave ervaring, ook dank aan mijn medecursisten voor de open, kwetsbare verhalen!"
Ron


"De training heeft mij verrast door de praktische insteek. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling."
Selma


"Al vanaf de eerste dag een groep die open het avontuur aan ging onder de deskundige en warme begeleiding van Jeanne en Daniëlla. Ik heb heel veel mogen leren over verlies en rouw, de rouwreacties, het proces waar eenieder doorheen gaat en hoe ik daar in kan begeleiden.
Voor mij een heel waardevolle training die mij ook duidelijk heeft gemaakt dat mijn hart uit gaat naar deze vorm van coaching. Ik heb mijn gereedschapskist weer gevuld met mooie werkvormen en heb ook mezelf verder kunnen ontwikkelen. Blij mee!
Dank je wel lieve Jeanne voor wie je bent, als mens en als trainer!"
Marlon


 

"Ik ben erg blij met de gevolgde training. Het geeft mij praktische handvaten om mijn cliënten te begeleiden bij het verwerken/omgaan met verliezen op diverse gebieden. Gewerkt met de verschillende oefeningen waardoor je zelf ervaart wat het met je doet. Dus het brengt jezelf ook weer nieuwe inzichten. De oefeningen zijn prachtig uitgewerkt met bijbehorende vragen zodat je ze goed kan oefenen en gebruiken in de praktijk met je cliënten."
Mariette 


"Ik heb de training begeleiden bij rouw en verlies voor professionals als zeer waardevol ervaren. Vooral praktisch aan de slag gaan, veel oefenen en zelf ervaren had voor mij meerwaarde. Ik heb tools en werkvormen aangereikt gekregen die ik zowel persoonlijk als in mijn werk als POH-GGZ kan gebruiken." 
May 


"De training heb ik als een zeer waardevolle training en aanvulling ervaren. Veel geleerd voor mijzelf maar ook voor anderen in de zin van (gestolde) rouw en verlies en waar dit naar kan leiden. Cursus is heel geschikt voor therapeuten maar minder voor oncologieverpleegkundigen tenzij je deze training voor jezelf wilt volgen."
Trees


"Fijne leerzame training, prima georganiseerd en aangeboden door deskundige trainers. 
Goede afwisseling van theorie en praktische oefeningen."
Yolande


"Ik had voor deze training gekozen omdat ik erg lang (een half jaar) intens bleef hangen in het verlies van mijn vader. Het leek alsof hij mij de training aanreikte. Later besefte ik dat ik door het verlies van hem ook werkte aan het verlies van mijn moeder drie jaar daarvoor, maar eigenlijk aan alle verlies, vooral ook van mijn tweede partner wat erg verweven zat in mijn zorg voor mijn ouders. De laatste dag merkte ik dat ik al deze verliezen op het kleed tussen ‘de spulletjes’ kon laten, in de mandjes met de poppetjes en dat ik veel sterker naar het proces kan kijken en naar alle omwegen, slingers, kronkelingen en zijpaden die bij een rouwproces naar boven komen en dat dat allemaal bij het leven hoort van ‘ook maar gewoon een mens zijn’ met mogelijkheden, een mens waar vaak meer aan gevraagd wordt dan de tools die hij heeft kunnen inlossen.
Ik heb enkele tools meegenomen, meegekregen om in ieder geval teksten te schrijven die troostend, helend en helder zijn. Ik voel me blijer na de training, leger ook, wat betekent los van zwaarte. De training is als een blikopener in al zijn betekenis. 
Wat ik er mee ga doen? Over nadenken, schrijven, mensen om me heen helpen als er een vraag mijn kant opwaait en verder dankbaar voor zijn. Dankbaar om jullie dit dit zo zorgvuldig hebben gebracht."
Nelleke


"De Training Begeleiden bij Rouw en Verlies is een mooie combinatie van theorie en praktische werkvormen. Het geeft direct concrete handvaten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. De trainers hebben veel inhoudelijke kennis, weten dit in een prettige sfeer over te brengen en om te zetten in praktische werkvormen. Erg waardevol!"

Karin


"Door de training kan ik cliënten nu beter begeleiden bij rouwervaringen op welk vlak dan ook. Het proces van meerdere kanten belichten.
De drempel om creatieve middelen in te zetten is veel kleiner geworden."
Marleen 


"Een hele zinvolle, waardevolle en mooie training.
Er komen veel thema’s aan bod waar praktisch mee aan de slag wordt gegaan zodat je zelf ook ervaart hoe het is om met het betreffende thema te werken en wat voor impact het kan hebben. 
Er was een veilige en prettige sfeer zodat er ook gewerkt kon worden met het thema verlies. 
Jeanne is een deskundige en hele bekwame docent."
Annemies


"Een zeer complete training met goede theoretische onderbouwing en concrete werkvormen."
Susan


"De cursus werd me aangeraden door een studiegenoot. Ze heeft niks teveel gezegd. Meegenomen worden in theorie met passende oefeningen. Feedback gevend “along the way”. Ik voelde me er thuis en veilig. Dat gold overigens ook voor de groep waarin ik me bevond: ook daarin was respect voor elkaar en een hoge mate van hulpvaardigheid naar elkaar toe. De verschillende achtergronden van de deelnemers waren mooi voor een diverse inbreng enerzijds, anderzijds stonden de voorbeelden soms wat ver van me af omdat anderen binnen een totaal andere setting werkten.  
Een leven lang leren staat voor mij hoog in het vaandel. Dit was weer een “trapje erbij”, en ik weet dat ik met dit onderwerp nog niet klaar ben. Sterker nog, het maakt me nieuwsgierig naar meer."
Mireille


"Ik vond de training van het begin tot het einde heel boeiend. 
In de 4 dagen training heb ik door de geleerde werkvormen inzichten gekregen hoe ik zelf mijn rouw- en verliesprocessen doorleefd heb. Ik kan nu met de geleerde werkvormen zoals de verlieskast, het genogram, duaal model, systemisch coachen tezamen met mijn levenservaring de cliënten inzicht laten krijgen in hoe zij omgaan met rouw en verlies."
Wilma


"Zowel in theoretisch als in praktisch opzicht zeer veel geleerd en ervaren over verlies en rouw. Een leerzaam en afwisselend programma. Met een mooi naslagwerk (reader) als basis naar de toekomst toe voor de begeleiding bij verlies en rouw. Professioneel, respectvol en vriendelijk. Ben blij met mijn keuze! Dankjewel Jeanne en Daniëlla :-)"
Nicole


"Deelname aan deze training heeft mij heel veel inzicht gegeven op welke manier je kunt omgaan met verschillende vormen van verlies. Deze training heeft mij geleerd hoe liefde en verlies en rouw met elkaar in verband staan en hoe mooi het is om op deze manier tegen verdriet om verlies aan te kijken. Daarnaast geeft de training inzicht over hoe je met verschillende tools iemand op weg kunt helpen om verlies misschien iets draaglijker te maken en tevens hoe belangrijk rouwen in ieders leven is en wat er gebeurt als je dit dus niet doet."
Marian


"De training was heel fijn, het oefenen met elkaar, de theorie was ook heel ondersteunend.
Rouw is niet een makkelijk onderwerp maar de training werd met zoveel warmte en compassie gegeven dat je echt bij je eigen gevoelens kwam. En ik hoop dat ik ditzelfde ook mag overbrengen bij de mensen die bij mij aankloppen." 
Annemarie


"Ik heb in het najaar van 2021 de training Begeleiden bij Verlies en Rouw gevolgd. Het was een rijk aanbod met theorie maar vooral ook het oefenen met veel verschillende werkvormen. Sinds jaren weer eens een training waar ik veel aan gehad heb en welke ik goed kan gebruiken in mijn werk als POH-GGZ."
Alex


"Door het volgen van de cursus ben ik mij bewuster geworden dat allerlei factoren een rol spelen bij verlies en rouw. Voor mij een belangrijke toegevoegde waarde om cliënten op een zo zorgvuldig mogelijke manier te begeleiden bij verlies en rouw. Waarbij de creatieve werkvormen mij erg aanspraken!"
Dionne

"Een zeer leerzame, inspirerende, creatieve en goed gevulde training over rouw en verlies. Zeer fijne en deskundige trainers en deelnemers. Er wordt een veilig leerklimaat gecreëerd. In korte tijd komt er een stroom aan inzichten, informatie en nieuwe werkvormen op je af zonder dat je het gevoel hebt dat het teveel is of te snel gaat. Het zet zowel persoonlijk als professioneel zaken in beweging en in een ander licht en het verklaart een heleboel. Het heeft het onderwerp van rouw en verlies voor mij toegankelijker, (h)erkenbaarder, mooier en interessanter gemaakt." 
Stefanie


"Een geweldige training waarbij je mooie tools krijgt aangereikt om professioneel te gebruiken. Alle oefeningen worden ook persoonlijk doorleefd. Een aanrader!"
Elmie


"Na deze training en andere opleidingen die ik heb gedaan, mag ik rouw en verlies als mijn specialisatie noemen. Alles valt als een puzzel in elkaar!"

Marij


"De training “begeleiden bij verlies en rouw” is echt een aanrader! Ik heb deze training als zeer waardevol ervaren. Dit doordat de training goed is opgebouwd: theoretische uitleg en meteen heel veel oefenen in de praktijk samen met de andere deelnemers. Heel veel tips gekregen en vooral ook veel praktische handvaten die echt goed toepasbaar zijn in je eigen praktijk. Jeanne geeft de training op haar eigen mooie manier. Alles kan en mag er zijn en ze heeft tijd en aandacht voor iedereen in de groep. Fijn dat ook Daniëlla erbij is als assistent trainer."
Angelique


"Een inspirerende-creatieve-lichaamsgerichte & praktisch toepasbare training. De tools die ik tijdens de training heb gekregen, kan ik meteen implementeren in mijn werkzaamheden. Erg fijn! Mooi om op deze wijze rouw en verlies in het licht te zetten. Mijn hart gaat ervan stralen. Ik zou iedereen die met mensen werkt deze training ten zeerste aanbevelen."
Judith


"Inspirerende trainingsdagen! Een fijne mix van theorie, praktische handvatten en werkvormen die meteen inzetbaar zijn. Alles mocht er zijn tijdens deze vier bijzondere dagen te midden van een hele fijne groep professionals."
Paul


"Ben heel blij dat ik de training Begeleiden bij Rouw en Verlies heb gevolgd! Het heeft mij meer inzicht gegeven in het onderwerp. Het helpt mij in mijn werk als POH GGZ om de cliënten te helpen verlies te herkennen en erkennen. Ik merk dat dit zoveel ruimte geeft voor mensen!
De werkvormen zijn heel fijn om in te kunnen zetten, het zet iets in gang wat met woorden niet zou lukken! Heel fijn hoe de trainers Jeanne en Daniëlla hier de veiligheid voor creëerden!"
Hanneke


"De training Begeleiden bij verlies en rouw heeft mij meer zicht gegeven op eigen verlieservaringen, welke emoties daarbij passen en de manier waarop ik ermee (verder) leef. Het stilstaan bij eigen verlieservaringen en inzicht in eigen overlevingsstrategieën is heel verrijkend. De oefeningen en ervaringen hebben mij geholpen om, als professional en medemens, anderen bij te staan bij verlies en rouw. Door meer begrip te hebbe,n kan ik de ander meer ruimte geven voor te delen en naast de ander staan in zijn/haar eigen rouwproces."
Jantine


"Een prachtige en leerzame reis door het landschap van verlies, verdriet en rouw. Zowel als mens en als coach veel waardevols geleerd. Zeer toepasbaar ook in eigen praktijk. Van grote toegevoegde waarde! En zowel qua inhoud als train(st)ers een aanrader! (hartje)"
Saskia


"Ik ben blij dat ik aan deze training meegedaan heb. Weer nieuwe inzichten ontdekt, wat ik zeker in de praktijk kan meenemen. En dat rouw heel breed is en kan zijn. Maar dat je door verschillende technieken in kaart kunt brengen. 
Veel zelf mogen ervaren en doen. Met een super fijne groep, die elkaar ook absoluut de ruimte gaven.
Zeker een aanrader."
Sylvia


"In mijn eigen coachpraktijk kom ik vaak cliënten tegen met een 'verliesstuk'. Hetzij verlies van een dierbare, huisdier of verlies van werk of gezondheid na ziekte. Vandaar mijn keuze om deze training Begeleiden bij verlies en rouw te combineren met mijn eigen coachtraject. Omdat ik zelf actief en 'speels' coach, veel met voorwerpen werk en gebruik maak van de ruimte en de natuur, sloot deze opleiding naadloos aan bij wat ik al doe. Ook kan ik veel modellen integreren bij het coachen met Voice Dialogue. Door het verliesstuk beeldend te maken, gaat de cliënt in de ervaring van zijn/haar eigen hulpvraag. 
Bedankt Jeanne, wat fijn dat ik jou heb mogen ontmoeten en mijn eigen proces heb kunnen versterken."
Liefs, Yo4coachng


"Deze training is een ‘must do’ als je mensen begeleidt bij rouw en verlies. Niet alleen bij verlies van een dierbare, maar bij alle soorten verlies. De training is zeer uitgebreid en niet alleen gericht op één behandelmethode of techniek, maar op een veelheid daarvan, waardoor je deze ‘op maat’ kunt inzetten in de praktijk. Aan het einde van de training heb je een hele concrete ‘toolbox’ van waaruit je kunt werken en die je ook gecombineerd kunt inzetten. 
Er is een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk (oefenen van het geleerde en feedback geven en ontvangen) en ieder onderdeel wordt ingeleid met de nodige inspiratie en voorbeelden. Het lesmateriaal is uitstekend. Jeanne is een hele rustige en kundige trainer die volledig in dienst staat van de groep en de individuele deelnemers. Echt top!"
Wietske


"Deze training geeft zoveel inzichten. Voor dingen die je eigenlijk al wist of voelde, een prettige bevestiging. In zaken waarvan je bij het bespreken denkt "Ja, natuurlijk!" Mooie eye openers. Vanuit je eigen ervaringen (want verlies en rouw treft ons allemaal) en voor waar je nog niet eerder bij had stilgestaan. Heel bijzonder, al deze inzichten en herkenning.
En dit allemaal heel duidelijk uitgelegd door Jeanne. Alle dagen zijn uitgewerkt in de readers, die Jeanne zo mooi samengesteld heeft als reminder en ondersteuning. Alles wat je weten wilt over omgaan met en begeleiden bij verlies en rouw komt in deze cursus voorbij. 
Aanrader!"
Kim


"Goed georganiseerde en verzorgde training met een goede afwisseling van theorie en praktijk. Zowel meer ‘aardse als systemische’ oefeningen komen aan bod. Goede begeleiding tijdens de oefeningen. Ook werd er goed ingehaakt op ieders achtergrond/werkveldinteresses. Nadien ontvang je een uitgebreide reader per lesdag, met daarin alle oefeningen. Ook zijn de te gebruiken boeken, spellen en andere materialen, passend bij die lesdag aanwezig en in te zien. 
Een echte aanrader! Ik ga zeker nog meer trainingen bij Jeanne volgen, ondanks de reisafstand van 300 km enkele reis."
Marianne 


"Ik heb de training als waardevol, gedegen en compleet ervaren met een mooie mix tussen theorie en praktijk. Vooral de aangereikte tools om met coachees goed en praktisch te kunnen werken, zijn een echte meerwaarde. Verder is de training erg goed verzorgd, dus dank voor alle lekkernijen en de uitgebreide reader!"
Myriam


"Veel inzichten en handreikingen gekregen die mijn cliënten echt een stap verder brengen in hun eigen proces. Een mooie en fijne kans om te leren, in een prettige setting en van elkaar. Jeanne is zeer ter zake kundig, haar training is volledig en ondanks de zwaarte van het thema was elke dag een feestje om deel te nemen."
Daniella


"Als niet getrainde coach, maar meer als gesprekspartner voor mensen die hun verhaal willen delen, ging er een wereld voor me open tijdens de training. De waarde van de oefeningen hebben we zelf kunnen ervaren. De informatie was heel waardevol om mee te nemen in de gesprekken die nog mogen komen. Jeanne heb ik ervaren als een rustige trainer met een schat aan ervaringen en kennis. Tijdens de oefeningen op de achtergrond maar wel het geheel overziend. Het fijne is dat zij ook haar eigen stukken durft te delen waardoor openstellen voor de oefeningen soms net even gemakkelijker kan zijn. 4 prachtige dagen die mij veel meer gebracht hebben dan ik had kunnen bedenken waarbij vooral het systemisch werken mij geraakt heeft."
Liesbeth


"Ik ervoer de training Begeleiden bij Verlies en Rouw als erg waardevol. Jeanne brengt in de training theorie naar voren, gecombineerd met haar persoonlijke visie en ervaring. Van daaruit gaan we aan de slag met diverse praktijkoefeningen die we op elkaar uitproberen. Hierdoor ervaar je zélf wat voor effect ze kunnen hebben én ervaar je welke er binnen jouw vakgebied thuishoren. Aanrader!"
Floortje


"Ik heb bij Jeanne een goede, afwisselende, maar wel pittige training begeleiden bij verlies en rouw gevolgd. Ook de ondersteunende readers waren van een goede kwaliteit."
Joost


"Deze training is een complete en zeer inspirerende training om veel praktische werkvormen te leren die ingezet kunnen worden op het complexe gebied van rouw en verlies hulpvragen. Een vette aanrader!"
Wouthiera


"Prachtige trainingsdagen gehad. Veel input gehad die ik ook daadwerkelijk in mijn werk kan toepassen, maar ook veel inzicht in mijzelf gekregen. Een aanrader!"
Els


"De training bood een mooie combinatie van theorie en oefening. Met name de praktische oefeningen hebben mij handvatten voor mijn praktijk geboden, Jeanne biedt een veilige omgeving waarin je van en met elkaar leert!"
Patricia


"Wat een eye-opener! Ik zit op het goede spoor."
Anja


"Jeanne is een zeer prettige trainer die in alle rust de training geeft. Jeanne neemt de tijd om antwoord te geven op vragen over de werkvormen of hoe jij deze zelf ervaren hebt. Doordat je de theorie in de praktijk oefent, geeft het je inzicht en weet je hoe de cliënt de begeleiding ervaart.   
Het zijn intensieve dagen maar het heeft mij nóg meer inzicht gegeven in het proces van verlies en rouw waarmee ik verder aan de slag kan als verlies en rouwcoach. Deze mooie, waardevolle training is absoluut een aanrader voor een ieder die met verlies en rouw te maken heeft zowel in werk als privé."
Petra


"De training heeft méér dan aan mijn verwachtingen voldaan. Het was een goede combinatie van theorie en praktijk; van individueel en samen. Daarnaast mooi ‘versierd’ met gedichten, muziek en symbolen. Ik neem een tas vol kennis en oefeningen en waardevolle tips mee, waarmee ik meteen in de praktijk aan de slag kan. De reader is fijn om alles thuis nog eens na te kunnen lezen. Jeanne is een fijne en innemende trainster, die aan de training nog meer waarde geeft. Het was ook een onvermijdelijke, maar mooie reis door mijn eigen rouwlandschap; het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mijn eigen proces. Het heeft mij bovenal bevestigd dat dit het thema en de doelgroep is waarmee ik wil gaan werken in mijn eigen coachpraktijk!"
Francien


"De training “begeleiden bij verlies en rouw” was eindelijk weer eens een training waarbij ik elke minuut waardevol vond. De afwisseling van theorie, ervaringen delen met elkaar en het praktisch ervaren waren perfect op elkaar afgestemd. Knap hoe het tempo erin werd gehouden zonder afbreuk te doen aan het delen van individuele ervaringen / vragen etc. Fijn dat het om gevoel gaat zonder zweverigheid. Naast informatie, handvatten en toe te passen werkvormen leer je ook jezelf weer wat beter kennen doordat je oefent als cliënt -  hulpverlener / coach. Dit oefenen gebeurt in een ontspannen, goed begeleide, veilige setting waardoor je jezelf kunt zijn en fouten durft te maken. Deze training heeft ervoor gezorgd dat ik zeker verder ga m.b.t. het begeleiden bij rouw en verlies en me hier zeker genoeg in voel. Jeanne zou van mij (samen met Alize) veel meer trainingen mogen verzorgen. Ik vind het daadwerkelijk jammer dat deze training al voorbij is."
Annette 


"De training heb ik ervaren als een warm bad. Waardevol, verrijkend, indrukwekkend, intensief, confronterend en met zeer veel respect omgeven. Ik heb veel gehad aan de diverse werkvormen en modellen en kan op meerdere vlakken dit toepassen in mijn werk als POH GGZ. Ik mocht 12 mooie mensen ontmoeten en ik heb gemerkt dat we in korte tijd persoonlijke ervaringen konden delen. Naast een persoonlijk proces doorliepen we ook een groepsproces. Met dank aan de deskundige en zorgvuldige begeleiding van de hoofdtrainer en assistent trainer. Ik zie uit naar dag 5, de terugkomdag!”
Rosita van den Boogaart, POH GGZ


"Jeanne is een ervaren trainer die op een verhelderende manier kennis kan overbrengen en dit kan toelichten met voorbeelden uit de praktijk. Ik heb mijn “rugzak” weer kunnen vullen met mooie oefeningen die zeker toepasbaar zijn in mijn werk. En niet te vergeten de mooie, ontroerende en bijzondere  inzichten die ik zelf heb gekregen tijdens deze dagen. Een training die ik iedereen kan aanbevelen!"
Yvonne


"Een totaal ervaring deze training begeleiding bij verlies. Goed voor mijn eigen proces en heel goed voor het krijgen van kijk op de verschillende werkvormen. Van de eerste tot de laatste minuut serieus, volle aandacht van de trainers, en deskundigheid. Zeldzaam compleet waren deze 4 dagen. Ook was er ruimte voor humor en het verhaal. Maar daarnaast werd het programma strikt in de gaten gehouden waardoor we niets hebben hoeven missen. Lekkere verse lunch, genoeg tijd tussendoor om bij te komen. Kortom:TOP! "
Gonnie


"De training begeleiden bij verlies en rouw heb ik als heel verdiepend ervaren. Theorie wordt goed afgewisseld met zelf ervaren en doorleven door middel van oefeningen. In 4 dagen tijd zoveel geleerd! Wat ik als heel bijzonder heb ervaren: vele deurtjes van mijn eigen onverwerkte verdriet heb ik open kunnen zetten. Ik voel me een stuk lichter en blijer. Ik ben dankbaar dat ik dit heb toegevoegd aan mijn rugzak om voor anderen te kunnen inzetten."
Christien


"Inhoudelijk een zeer goede training waarbij veel handvatten geboden worden mbt het begeleiden van rouw en verlies."
Nishkampa


"De training begeleiden bij verlies en rouw is een intensieve training, waarbij vele werkvormen langs komen. De training bevat veel tips en suggesties hoe je als begeleider kunt werken, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Natuurlijk ga je ook met je eigen verlies aan het werk.
De persoonlijke aandacht is warm en betrokken. Er is volop ruimte voor eigen inbreng en het stellen van vragen. In de reader die je na afloop ontvangt zit alle behandelde lesstof en aanvullende informatie, tips en literatuurverwijzingen. Een aanrader!"
Karin


"De training heeft me veel gebracht, zowel op professioneel vlak als counselor als op persoonlijk vlak. Duidelijke handvatten voor begeleiding van mijn eigen cliënten zijn veelal door mezelf ervaren en uitgewerkt. De vele puzzelstukjes zijn passend gemaakt en het eindplaatje kan ik nu met liefde aanschouwen. Het heeft mij verrijkt. De training “Begeleiding bij rouw en verlies” is een aanrader voor iedereen, wat je ook doet of wat je ook hebt meegemaakt." 
Addy


"In kort tijdsbeslag heeft Jeanne ons een prima introductie in begeleiding bij verlies en rouw gegeven met daarbij zowel aandacht voor theorie en modellen als samen aan de slag met eigen verlieservaringen en elkaar daarbij begeleiden. Jeanne, dankjewel voor je warme, deskundige  begeleiding en het delen van je kennis en ervaring. Leerzaam en inspirerend! Ik heb de training ervaren als drie dagen in een warm bad. Alhoewel het onderwerp zwaar is en je daarin ook gedwongen wordt om naar jezelf te kijken, was de begeleiding, de groep en de aankleding zo warm dat ik elke dag vol energie naar huis ben gereden. Ik heb inzicht gekregen in mijn rouwprocessen en handvatten/interventies om tijdens mijn coaching in te zetten."
Karin, CJG


"Ik heb deze training veel inzichten gekregen in hoe je door middel van oefeningen mensen verder zou kunnen helpen bij het proces van verlies en rouw. Voor mij heeft de training voor eye-openers gezorgd en me ook aan het denken gezet dat deze thema’s op veel levensgebeurtenissen van toepassing zijn. Het was erg prettig dat we zelf ook aan de slag gingen en dat er elke keer twee weken tussen zat. Zo had ik ook de tijd om alles te plaatsen wat we op de dag zelf aan het leren waren."
Jeanine, coordinator informele zorg


"In kort tijdsbeslag heeft Jeanne ons een prima introductie in begeleiding bij verlies en rouw gegeven met daarbij zowel aandacht voor theorie en modellen als samen aan de slag met eigen verlieservaringen en elkaar daarbij begeleiden. Jeanne, dankjewel voor je warme, deskundige  begeleiding en het delen van je kennis en ervaring. Leerzaam en inspirerend!"
Christa, HRD consultant/co​ach
"De training heb ik ervaren als zeer waardevol. Ik heb volop kunnen oefenen met werkvormen en het heeft mij de bevestiging gegeven dat ik thuishoor op het pad van begeleiden van mensen met onzichtbaar verlies....Dat is hier voor mij volledig zichtbaar geworden.
Met dank aan twee prachtige trainers die met hart en ziel het thema rouw en verlies in de wereld zetten."
Sylvia, creatief dynamisch coach
"Met een zeer goed en warm gevoel kijk ik op deze training terug. Ik heb veel mogen leren en bruikbare werkvormen en handvatten aangereikt gekregen, die ik mag gaan toepassen in mijn werk als wijkverpleegkundige. Ook heb ik zelf een groei door mogen maken. Ik heb mooie mensen ontmoet en de sfeer was erg prettig. Ik verheug me dan ook echt op de vierde dag, die gepland staat in februari." 
Marion Swinkels, wijkverpleegkundige

"Een intensieve training waarin je veel leert over de theorie achter verlies en rouw, maar zeker ook praktisch aan de slag gaat. Soms best pittig, want je kunt jezelf behoorlijk tegenkomen. Als praktijkondersteuner GGZ is het soms zoeken naar wat wel en wat niet binnen de begeleiding past. Maar hoe dan ook is de training zeker een hele mooie theoretische basis en een aantal oefeningen zijn goed bruikbaar binnen de huisartsenpraktijk."
Nicole, POH-GGZ

"De training heeft mij de mogelijkheid geboden voor verdieping in rouw en verlies, zowel in eigen proces als in het kunnen toepassen van interventies bij clienten. Ik heb de trainers als zeer deskundig  ervaren. De groep voelde snel vertrouwd waardoor er persoonlijke ervaringen gedeeld konden worden. Mede door de zorgvuldigheid en manier van reageren van de trainers was dit mogelijk. Het waren mooie verdiepende dagen!" 
Joke, POH-GGZ


"Super leerzame training waarbij echt stil gestaan wordt bij verlies en rouw in allerlei verschillende vormen. In een warme en hechte leeromgeving praten en leren over een gevoelig onderwerp waarbij verschillende emoties aan bod komen. De combinatie van theorie en aan de slag met praktische opdrachten maakte het voor mijn ook gelijk visueel. Dit allemaal onder leiding van zeer vakkundige, ervaren lieve personen."
Monique, leraar


"Een mooie kennismaking met coaching op het gebied van rouwbegeleiding. Als coach kun je met de tools direct aan de slag."
Sandra, coach





 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.