Jouw ontdekkingsreis

Jouw ontdekkingsreis

Hoe fijn zou het zijn als je weer kunt genieten van (kleine) dingen? Als je weer met plezier naar je werk gaat? Als verdriet, angst, boosheid  of piekergedachten niet meer zo overheersen dat je er mee opstaat en naar bed gaat? Als je weer een stapje in de wereld kunt zetten?
 
Iedereen die te maken heeft (gehad) met verlies of verandering, is van harte welkom in mijn praktijk. Ik help kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van het leven. Als je een ingrijpend verlies hebt meegemaakt, raak je soms ook jezelf een beetje kwijt. Je leven kan hierdoor behoorlijk op z’n kop staan.
 
Krijg je in de maanden na het verlies vaak veel steun en aandacht, na verloop van tijd heeft je omgeving minder aandacht voor jouw situatie. De mensen om je heen zijn ‘uitgeluisterd’. Het leven om je heen gaat door, maar als je een verlies doormaakt kan dat heel anders aanvoelen.
Daarbij kan het lastig zijn om zelf de drempel van ‘ver-halen’ over te gaan. Je moet jezelf immers vaak ‘van vér halen’, juist om weer dichter bij jezelf te komen. Het verlies zelf kun je niet oplossen, het is zoals het is. Wat wél kan, is je verlies betekenis geven om daarna fijner in je (werk)leven staan. Groeien naar het moment waarop je tegen jezelf kunt zeggen: “Het ergste wat er kon gebeuren, is me overkomen en ik heb het overleefd. Nu ben ik klaar om het leven weer op te pakken”.
 
Door begeleiding vergroot je je autonomie: het vermogen je leven vorm te geven zoals jij dat wilt, in relatie tot anderen. Zelfstandigheid én verbinding dus. Je leert je overlevingsstrategieën kennen: niet-functionele manieren om iets te doen, denken, voelen of ergens op te reageren. Ieder mens heeft ze. Het is onze typische reactie op frustratie, pijn of verlies. Bedoeld om ons in lastige situaties overeind te houden. Vroeger, toen we dit geleerd hebben, was het onze beste keuze. Nu helpt dit gedrag, denken of voelen niet meer.

Hoe meer je (onbewust) hiernaar leeft, hoe minder je je leven kunt leven zoals jij dat wilt. Je kunt gelukkig zelf kiezen er iets aan te doen.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.