Wat benoemd en verbeeld mag worden 
krijgt bestaansrecht

Individuele begeleiding

Werkvorm - Foto: Jeanne van MierloEen begeleidingstraject bestaat uit drie belangrijke onderdelen: kennismaking, intake en begeleidingsprogramma; begeleidingsgesprekken; evaluatie en afscheid nemen. Naast een aantal gesprekken volgens een op jou afgestemd begeleidingsprogramma is het ook mogelijk om een of meerdere ‘losse’ gesprekken te voeren.

Kennismaking, intake en programma

Tijdens onze (vrijblijvende) kennismaking hoor ik graag van je waarom we elkaar spreken. Ik leg uit wat je mag verwachten en hoe ik werk. We kijken of we met elkaar kunnen werken. Het daaropvolgende intakegesprek gebruiken we om jouw vraag of ontwikkelwens helder te krijgen. Dit is het doel dat tijdens de komende gesprekken centraal zal staan. Na deze twee gesprekken schrijf ik een begeleidingsprogramma, met daarin de gemaakte afspraken en het voorstel voor begeleiding. Veranderingen in jouw leven kunnen aanleiding geven tot aanpassing van het programma. Dat komt geregeld voor en gebeurt altijd in overleg.

Begeleidingsgesprekken

Tijdens de gesprekken gaan we inhoudelijk aan de slag met jouw vraag/ontwikkelwens. We werken aan het herkennen en wegnemen van de blokkades en weerstanden die je ervaart (en daarmee dus je huidige gedrag, gedachten, gevoelens en fysieke gewaarwordingen). Gevolgd door oefenen met nieuw gedrag, nieuwe gedachten en - zo zal je merken- ook nieuwe gevoelens. Een aanpak die zowel ondersteunend als resultaatgericht is. Er is niet één aanpak; ik kies een aanpak die past bij jou als mens en bij jouw thema. Ik gebruik diverse werkmethoden.
 
Na elk gesprek vraag ik jou om je reflectie (je gedachten en gevoelens tijdens het gesprek en in de periode tussen de gesprekken) te verwoorden of verbeelden. Daarnaast kun je gevraagd worden opdrachten uit te voeren. Dit zijn gerichte oefeningen voor jouw praktijksituatie (bijvoorbeeld om te oefenen met nieuw gedrag), testen, leeswerk of andere opdrachten. Afhankelijk van het aantal gesprekken vindt een tussenevaluatie plaats. Tussen de gesprekken door ben ik telefonisch en/of per e-mail bereikbaar, als jij dat wilt.

Evaluatie en afscheid
 
Ons laatste gesprek staat in het teken van evalueren en afscheid nemen. Belangrijke vragen zijn: heb je bereikt wat je wilde bereiken, wat heb je nog te doen, wat ga je de komende tijd doen om jouw resultaat vast te houden? Wat heb je nog nodig, van jezelf of van anderen?
 
Bij veel begeleiders houdt hun bijdrage hier op. Niet bij BrightBlue Coaching & Training. In de twee maanden na ons laatste gesprek houden we desgewenst contact per telefoon of e-mail. Als extra service van mij. Op initiatief van jou. Ik ben er graag voor je om te klankborden en praktijkervaringen te bespreken.

Omgaan met verlies

Liefde en rouw horen bij elkaar: tips die je zelf kunt toepassen

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.
 

Nieuwsbrief KoersVast