Jezelf ont-wikkelen, iets voor jou?

Wat maken we het ons soms lastig en ingewikkeld! Herken jij het dat je je dagen van tevoren druk maakt over een gesprek, terwijl je je achteraf afvraagt waarom eigenlijk? Of dat je je een slag in de rondte werkt om iets af te hebben, terwijl later blijkt dat het allemaal zo’n vaart niet loopt? Of dat je alle mogelijke opties wikt en weegt, terwijl je in je hart al hebt gekozen? Of… vul zelf maar in. In deze nieuwsbrief ont-wikkeltips, speciaal voor jou!
 
  • Jezelf ont-wikkelen, iets voor jou?
  • Maak je sterk voor werk, Loopbaanevent Trivalent
  • Kindermiddag Krachtstok maken bij Van der Stappen Uitvaartverzorging
  • Training Coachen bij verlies van werk bij Alba-academie
  • Blog ‘Een nieuwe relatie… mag dat?’
  • Aangesloten bij geschilleninstantie voor therapeuten 

Jezelf ont-wikkelen, iets voor jou?

We doen onnodig in-gewikkeld. Dat waar het eigenlijk om gaat, zetten we in een hoek en we omwikkelen het met zoveel lagen dat we de kern niet meer zien. Steeds maar weer. Dat doen we onder andere door alle touwtjes in handen te willen hebben, controleren, negeren of ontkennen, iets kleiner, juist groter of mooier maken dan het in werkelijkheid is, onszelf terug te trekken of door te compenseren met allerlei andere activiteiten zoals hard werken, tv kijken of sporten. Dit zijn onze overlevingsstrategieën, manieren die we allemaal inzetten om ons te beschermen. Tegen wat eigenlijk?

In-gewikkeld

Het jongetje was pas verhuisd en ging voor het eerst naar zijn nieuwe school. In een klas met kinderen die elkaar al goed kenden, hoorde hij er niet bij. Hij deed vreselijk zijn best om bij de groep te horen, om vriendjes te maken. Ze lieten hem er niet echt tussen.

Op een dag was er een vechtpartij tussen een klasgenoot en een jongen van twee klassen hoger. Hij sprong erin, ook al durfde hij niet. Het kostte hem een gebroken neus, maar de oudere jongen droop af. Nu hoorde hij erbij. Zijn stoere ik was geboren. De stoere ik die hij eigenlijk niet was, maar ervoor zorgde dat hij erbij hoorde. Hoe ouder hij werd, des te meer wikkelde hij zichzelf verder in. Totdat hij niet meer beter wist dat zijn stoere ik zijn echte ik was.
Zijn stoere ik zorgde ervoor dat hij als kind bij de groep hoorde en niet alleen kwam te staan. Als volwassene zorgt deze ik nog steeds voor bescherming. Maar dat niet alleen. Hij zorgt ook voor problemen. Het jongetje van toen neemt als volwassene steeds maar werk op zich dat boven zijn kunnen ligt. Hij krijgt problemen die leidden tot een burn-out.

De weg terug

Deze stoere vent heeft de weg terug te gaan om zich te ‘ont-wikkelen’. Wie ben ik echt en hoe wil ik zijn? En hoe kom ik weer vooruit op mijn pad? Herken je hier iets van bij jezelf? Wellicht is dan een van de activiteiten in deze nieuwsbrief iets voor jou of je kind(eren). En je bent altijd welkom voor een persoonlijk gesprek!
18 maart: hét event waarmee jij de volgende stap in je loopbaan zet

Maak je sterk voor werk!

Op 18 maart organiseert Trivalent voor de derde maal het succesvolle Loopbaanevent, een event waaraan ik zelf al twee keer heb mogen meewerken. Dit jaar ben ik er niet bij, maar het programma belooft ook nu weer vele mooie inzichten voor de deelnemers. Of je nu een volgende stap wilt zetten als zelfstandige of als werknemer!

Tijdens het event krijg je antwoord op de volgende vragen. Ben je boventallig en op zoek naar ander werk? Zou je best weleens wat anders willen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ben je benieuwd welke kwaliteiten en mogelijkheden er nog meer in je zitten? Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven solliciteren? Overweeg je om voor jezelf te beginnen maar weet je niet of het ondernemerschap iets voor je is? Krijg je te veel afwijzingen naar je zin en vraag je je af hoe je het anders zou kunnen aanpakken? Ben je op zoek naar inspiratie en nieuwe contacten? Kijk voor meer info op de website van Trivalent.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Maak op 5 april je eigen krachtstok bij Van der Stappen uitvaartverzorging!

Kinderen met ‘verliespijn’ in hun hart kunnen op woensdag 5 april, van 13.30 tot 15.30 uur, bij Van der Stappen uitvaartverzorging in Geldrop een speciale herinnering maken om zichzelf kracht te geven om met hun verlies om te gaan.
Dat kan zijn omdat hun vader, moeder, broer, zus, opa, oma of een vriendje is doodgegaan. Het kan ook zijn dat er iemand ernstig ziek is of dat hun ouders gescheiden zijn. Of heel iets anders waardoor hun hart pijn heeft.

De middag is bedoeld voor kinderen van circa 6 tot 12 jaar. Er is plaats voor tien kinderen en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Lees verder op mijn website.
10 mei: nieuwe training bij Alba-academie

Coachen bij werk en verlies

In samenwerking met Alba-academie heb ik een training ontwikkeld voor coaches om de signalen van werkgerelateerd verlies te herkennen en hun coachvaardigheden te trainen om hun cliënten op gezonde wijze het rouwproces te laten doorlopen en hun veerkracht te ondersteunen. De training vindt plaats op 10 mei bij Alba-academie in Veldhoven.

Werk is méér dan werk alleen

Het lijkt vaak zo’n cliché: werk is maar werk. Werk is voor veel mensen echter méér dan ‘alleen maar’ werk. Door te werken lever je prestaties en krijg je zelfvertrouwen, werk geeft je plezier, werk biedt houvast, zekerheid, status, contacten, zorgt ervoor dat je ergens aan bijdraagt, noem maar op.
Ga maar eens na, wat betekent werk voor jou? Stel je nu eens voor dat je geen werk (meer) hebt. Of dat er een verandering plaatsvindt op je werk, die jou direct raakt en waar je niets in ziet. Wat gebeurt er dan? Wie ben jij dan?

Veranderingen op het werk of verlies van werk raakt mensen in alle vezels van het lijf, hoe dan ook. Voor sommigen kan het zelfs een traumatische ervaring zijn. Er wordt immers gerammeld aan de deur van datgene wat mede bepaalt wie je bent of wilt zijn. Je hebt je gehecht aan je werk, je collega’s, de organisatie, het mooie gebouw, jouw kamer… Dat moet je nu helemaal of deels loslaten. Je hebt afscheid te nemen van… Ja, waarvan? En hoe doe jij dat, afscheid nemen?

Rouw als achterkant van loyaliteit

Onwelkome veranderingen op het werk of verlies van werk leiden er vaak toe dat iemand in een rouwproces terecht komt. Rouw als keerzijde van de loyaliteit waarmee hij zich aan werk en/of werkgever heeft verbonden. Pas als betekenis is gegeven aan dat wat verloren is, kan er weer ruimte zijn om vooruit te kijken. Als coach ondersteun je de cliënt in het proces van stilstaan en terugkijken om vervolgens de beweging naar de toekomst te kunnen maken. Lees verder op de website van Alba-academie.

Blog ‘Een nieuwe relatie… mag dat?’

Regelmatig ontmoet ik in mijn praktijk mensen met deze vraag. Mag het wel, een nieuwe relatie na het overlijden van mijn partner? Ben ik eraan toe? Als mensen zich deze vraag stellen, dan is het goede nieuws vaak dat ze alweer vooruit durven kijken. Het lastige is dat deze vraag weer nieuwe dilemma’s met zich meebrengt. Veel mensen vinden het moeilijk om hierover met hun directe omgeving te praten, zeker met hun kinderen.
Lees verder op mijn website. Dit blog is op 27 januari 2017 verschenen in HAC Weekblad.

Aangesloten bij geschilleninstantie

Bij het leveren van kwaliteit aan mijn cliënten, hoort ook de aansluiting bij een professionele geschilleninstantie. Via mijn beroepsvereniging ABvC ben ik sinds kort ingeschreven in het register van de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen, SCAG, de gespecialiseerde geschilleninstantie voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg. Hiermee voldoe ik aan de eisen van de Wkkgz, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Weer een stap verder in professionaliteit en dienstverlening. Een stap die hopelijk nooit nodig is, maar cliënten wel een passende oplossing biedt bij mogelijke klachten.
 
Wil je reageren of heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan hoor ik het heel graag. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek om bij te praten, je ervaringen te delen, of om jouw specifieke vraag/situatie te bespreken, laat je het dan even weten?

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast