Moeite met veranderen? Vergroot je veranderkracht!

Veranderen – doe het maar eens. Mensen zijn gewoontedieren en tegelijkertijd zitten de meesten van ons in een omgeving die bol staat van veranderingen. En wordt je geacht mee te gaan. Of je nu wilt of niet. Hoe zorg je er nu voor dat je effectief en slim omgaat met de veranderingen die je tegenkomt? Of zou je zelf een verandering in gang willen zetten, maar durf je nog niet goed? Hoe verander je mee (of tegen ;-)) en haal je er het beste uit? Wat heb je daarvoor nodig en hoe werkt het bij ons mensen (en dus ook bij jou) als we veranderingen tegenkomen? Samen met Myriam de Roo van Trivalent heb ik hiervoor de ervaringsgerichte tweedaagse training ‘Vergroot je veranderkracht’ ontwikkeld, een training die het beste uit jezelf haalt en waarop wij heel trots zijn!
 
  • 26 en 27 januari: training ‘Vergroot je veranderkracht’
  • 30 november en 1 december: training ‘Coachen bij tegenslag en verlies’ voor coaches, bij de Alba-academie
  • Terugblik Allerzielen Allicht 5 november
  • Terugblik Hartweek Catharina Ziekenhuis 10 november
  • Blog ‘Ook een klein sterretje schijnt in het donker’

Tweedaagse training ‘Vergroot je veranderkracht’: 26 en 27 januari

In twee dagen van afscheid naar een nieuw begin

Vergroot je veranderkracht is een interactieve tweedaagse training waarin je in een groep aan de slag gaat met de volgende onderwerpen:
•             Ontdekken van jouw veranderkracht – want je kunt het stiekem al beter dan je denkt
•             Opsporen van hulpbronnen – die zitten namelijk al in je
•             Wegwerken van belemmerende overtuigingen – die zitten je toch alleen maar in de weg
•             Bewust worden van jouw overlevingsstrategie en karakterstructuur – en hoe je jezelf daarmee soms in de weg zit
•             Inzicht krijgen in je kwaliteiten – en deze optimaal gaan benutten
•             Werken aan je verlangen – en daar dichterbij komen

Wij houden ervan om met allerlei verschillende soorten technieken en methoden te werken dus het wordt zeker geen training waarin je twee dagen op je stoel blijft zitten.

Resultaten

Je hebt na afloop jezelf beter leren kennen en bent je bewust geworden hoe jij jezelf in de weg zit in het omgaan met veranderingen. En je hebt ook ontdekt welke mogelijkheden je in je hebt om in je kracht te komen. Met alles wat je leert tijdens de training kun je je nieuwe weg vinden. Daarmee ben je tijdens de training immers al begonnen. Vanuit kracht en zelfvertrouwen vind jij die nieuwe baan, blijf je vanuit hernieuwde bevlogenheid en plezier aan het werk en zet jij een stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie vind je in de agenda op mijn website. Wil je je aanmelden, heb je vragen of wil je eerst zeker weten of deze training jou verder kan helpen? Stuur dan een mail.

Zeilen op de wind van vandaag: coachen bij tegenslag en verlies

30 november en 1 december bij Alba-academie

Geluk en geboorte, tegenslag en verlies; het hoort bij de cirkel van het leven. Toch kunnen veel mensen beter omgaan met voorspoed, dan met tegenspoed. In onze op succes gerichte maatschappij zeggen we nou eenmaal niet zo graag dat het even niet zo goed gaat, dat we tegenwind hebben en ons evenwicht kwijt zijn. We stoppen ons verlies diep weg, zetten een masker op en gaan door. Tot onze verlieservaringen ons inhalen en we bijvoorbeeld burn-out raken.

Hoe herken je (verborgen) verlies bij je cliënt? Hoe kun je gesloten deurtjes weer openen? Hoe ondersteun je veerkracht en begeleid je naar herstel en balans? Er is nog plaats in deze mooie tweedaagse training. Zie de agenda op mijn website en uiteraard www.alba-academie.nl.

Allerzielen Allicht op begraafplaats Budel

Het was koud en soms ook regenachtig, afgelopen zaterdag 5 november. En toch waren er veel mensen die hun overleden dierbaren kwamen gedenken, bij gelegenheid van Allerzielen Allicht. Georganiseerd door Van der Stappen Uitvaartverzorging.


Vele lichtjes waren als troostpuntjes in het donker. Ook BrightBlue Coaching & Training heeft van harte meegewerkt aan dit fijne initiatief. Vele kinderen kwamen hun vraag, wens of verhaaltje in de wensboom hangen. Mooie gesprekjes, kinderen die mooie wensen hadden voor vooral opa's en oma's... de wensboom kreeg langzaam maar zeker kleur. Net zoals verlies vele kleuren heeft.

In tijden van rouw zijn we soms geneigd om onszelf te vergeten en dwalen we rond in het donker. Zoals het kleine sterretje. Echter, één lichtje is al genoeg... nu voor onszelf. Alle kinderen staken namelijk ook een kaarsje voor zichzelf aan. De wind blies ze steeds uit, maar elke keer weer mochten de lichtjes opnieuw branden. Zoals het ook in ons leven gaat…

Lezing ‘Verlies van gezondheid’ tijdens Hartweek Catharina Ziekenhuis

Afgelopen donderdag 10 november mocht ik tijdens de ‘Catharina Hartweek’ een lezing geven over verlies van gezondheid en de rouw die er daarbij ook is. Rouwen bij ziekte gaat in stukjes, elke keer dient zich weer een ander aspect aan. Zeker als de zieke elke keer weer inlevert. Niet alleen levert hij of zij gezondheid in, maar er zijn ook veranderingen in relaties, sociale netwerk, werk en inkomen, hoe iemand zichzelf ziet, et cetera.
 
Welke signalen bij patiënten zijn belangrijk voor verpleegkundigen, die – zoals ze zelf aangaven – mensen maar zo kort echt zien? En hoe kun je, binnen je mogelijkheden, al een helpende hand bieden? Ongeveer 50 verpleegkundigen, artsen en medewerkers van de thuiszorg volgden mijn lezing.

Fijn dat er vanuit dit ziekenhuis aandacht is voor verlies en rouw bij chronische ziekten!

Blog ‘Ook een klein sterretje schijnt in het donker’

Ver van hier, in een sterrenstelsel op vele lichtjaren afstand, was het donker. Het was er zo donker, omdat geen enkele ster haar licht liet schijnen. Alle sterren waren dof geworden omdat er een groot verdriet over de sterrenfamilie was neergedaald. Ter gelegenheid van Allerzielen heb ik een verhaal geschreven. Lees verder op mijn website.
 
Mocht je willen reageren of vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan hoor ik het heel graag. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek om bij te praten, je ervaringen te delen, of om jouw specifieke vraag/situatie te bespreken, laat je het dan even weten?
 
 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast