Elke verandering begint met een einde...

... Een einde dat het verdient om bij stil te staan. Een einde dat gezien wil worden. Soms is het een einde waar je zelf voor kiest, bijvoorbeeld door het accepteren van een andere baan. Soms is het een einde dat je overkomt, zoals ontslag bij een reorganisatie. Of een verlies in je privéleven. Al deze situaties hebben iets gemeenschappelijk: er is altijd sprake van afscheid en rouw. Afscheid dat we liever niet nemen en rouw die we het liefst wegstoppen...

  • Workshop over veranderingen op of in je werk
  • Lezing over omgaan met verlies en rouw
  • Training begeleiden bij verlies voor coaches
  • Blog van de maand maart

Workshop op 21 mei
Moeite met veranderingen op of in je werk?

Hoe vaak horen we niet: vanaf nu kijken we niet meer terug, maar alleen vooruit. We gaan deze verandering tot een succes maken. Streep onder het verleden en aan de slag! Thuis, op school en op ons werk. We nemen liefst geen afscheid van datgene wat we achter ons laten en nemen de binnenbocht naar nieuw contact, naar een nieuwe plek. Er bestaat echter geen werkende binnenweg. Iedere verandering begint met een einde, namelijk het einde van de bekende en vertrouwde situatie. Een einde dat het verdient om bij stil te staan.

Het afscheid nemen van deze bekende en vertrouwde situatie raakt mensen en vraagt om aandacht. Maar afscheid nemen doen we liever niet. Dat doet pijn. Wij mensen zijn verliesmijders. Over rouwen hebben we het liever niet, zeker niet op het werk. Rouw is immers geen zakelijk begrip. Maar het is er wel; vaak onherkenbaar, gelabeld als weerstand tegen verandering. Mogen we deze ‘weerstand’ ook zien als de achterkant van de loyaliteit waarmee een medewerker zich aan de organisatie heeft verbonden? Pas als betekenis is gegeven aan dat wat verloren is, kan er weer ruimte zijn om vooruit te kijken. Alleen dan heeft verandering kans van slagen. Anders blijven we last houden van dat wat we zo hard proberen weg te stoppen…

Workshop tijdens Trivalent Loopbaanevent 21 mei 2016

Op zaterdag 21 mei geef ik een workshop over veranderingen op of in je werk, tijdens het Trivalent Loopbaanevent in Tilburg. Hét loopbaanevent voor werkzoekenden en zelfstandige professionals. Zit jij midden in een veranderende omgeving en ervaar je dat het soms lastig is om daar mee om te gaan? Of wellicht heb je onverwacht afscheid genomen of moeten nemen van je werk en heb je daar moeite mee. Wil je leren wat je nodig hebt om deze verandering voor jou persoonlijk tot een succes te maken? Doe dan mee met mijn workshop en krijg inzichten en tips die je direct toe kunt gaan passen! Aanmelden kan via de website van Trivalent.


Lezing op 7 april
Omgaan met verlies en rouw, hoe doe je dat nou?

Op donderdag 7 april geef ik bij het uitvaartcentrum van Van der Stappen uitvaartverzorging in Geldrop een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De avond, van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur, is kleinschalig van opzet. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom. De organisatie is in handen van Gert-Jan Hendrikx, uitvaartverzorger bij Van der Stappen uitvaartverzorging Geldrop-Mierlo en van mijzelf, verlies- en rouwtherapeut bij BrightBlue Coaching & Training.

Is dit nog normaal?

Mensen die een dierbare hebben verloren, komen terecht in een andere wereld. Een wereld waarin het leven even ‘stop’ zegt. Een wereld met goedbedoelde adviezen van anderen, waar ze vaak weinig mee kunnen. Een wereld waarin mensen niet weten wat ze moeten zeggen en dan het verlies maar negeren. Of erger nog, jou negeren. Niets pijnlijker dan dat. Nabestaanden vragen vaak zich af of ze hier ooit nog uitkomen. Of hun reacties nog normaal zijn… Rouwen is hard werken en vraagt veel energie. Dat is goed om te weten. Geef jezelf tijd en ruimte, ook al zeggen ‘de mensen’ iets anders. Blijf vooral de dingen zo doen zoals ze voor jou goed voelen.

Tijdens de lezing wordt duidelijk dat veel normaal is. Ieders antwoord op verlies, ofwel ieders rouwtraject, is uniek. Er zijn geen vaste regels voor rouw. Ik vertel over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en hoe je hiermee kunt omgaan. Ook als je er zelf niet uitkomt.

Aanmelden

Wil je de lezing bijwonen, meld je dan aan via info@vdstappen.nl of via 0495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, over uitvaart, ‘rouwverweving’ en ook persoonlijke vragen en verhalen zijn welkom. Daarom is de bijeenkomst kleinschalig van opzet. 
Locatie: Uitvaartcentrum Van der Stappen, Spaarpot Oost 2, 5667 KT Geldrop. Aanvang 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur.


Training Begeleiden bij Verlies I voor coaches

Je herkent 't vast uit je praktijk. Een veranderproces bij je cliënt loopt vast, je komt niet verder. Heb je al gekeken naar de verlieservaringen van je cliënt? Op 13 en 14 april geef ik bij de Alba Academie weer de training Begeleiden bij Verlies I.
Daarnaast heb je sinds kort de mogelijkheid om je kennis en kunde te verstevigen met de vervolgtraining Begeleiden bij Verlies II. En om Begeleiden bij Verlies II te introduceren, kun je dit voorjaar beide trainingen achter elkaar volgen tegen een gereduceerde prijs. De vervolgtraining geef ik op 8 en 9 juni.

Meer weten over de trainingen of inschrijven? Dat kan via de website van de Alba-Academie. Je bent meer dan welkom!

Blog "Ik huilde in mijn hoofd"

Met grote ogen stapt ze samen met haar moeder mijn praktijk binnen. Ze geeft me keurig een hand en vertelt hoe ze heet. Ze is acht jaar en heeft enkele maanden geleden plotseling haar vader verloren. Ze wil graag dat ik haar help. Lees verder op mijn website.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast