Kleine stapjes maken samen een grote stap

Iets veranderen in je gedrag kan lastig zijn. Je gewoontes veranderen is nog moeilijker, laat staan jezelf veranderen. Veel mensen die verandering willen, menen dit ook van de ene op de andere dag te moeten doen. Dat lukt even, maar is vaak geen blijvend succes. Soms kan het beter zijn om die ene grote stap op te delen in meerdere stapjes. En tussendoor even stil te staan.

De cirkel van valse hoop

Ons brein is er meester in om ons voor de gek te houden. “Waarom zou je dit doen, anderen doen het toch ook niet? Het is niet echt niet jouw schuld dat het niet lukt hoor”, gedachtes die we allemaal wel kennen. En dan is er ook nog de cirkel van valse hoop, die werkt zo.
 
Je start met een goed voornemen: je wilt bijvoorbeeld een nieuwe baan, nadat je je ontslag hebt gekregen. Je boekt al snel de eerste successen, die je ook stimuleren om door te gaan. Je krijgt complimenten over je cv, je wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. Maar dan komt de eerste stabilisatiefase: hoeveel gesprekken je ook voert, je raakt niet aan een nieuwe job. Je raakt teleurgesteld, je motivatie neemt af.
Je zegt tegen jezelf: “Waarom zou ik nog doorgaan, het helpt toch niet”, en gooit het bijltje erbij neer. Vol zelfverwijt. Ergens moet je het dan weer goedmaken voor jezelf; je brein houdt je voor de gek en zegt dat je er ook echt niets aan kunt doen, jij hebt de kwaliteiten maar werkgevers zien deze niet. En je start weer met een nieuw voornemen, wat dat ook mag zijn. De kans op mislukking is groot als je in deze cirkel blijft ronddraaien. 

De cirkel van afscheid en welkom

Voordat je aan echt aan iets nieuws kunt beginnen, moet je het oude beëindigen en vastpakken. Elke verandering begint met een einde. Iets nieuws betekent dat iets ouds verdwijnt. Er is dus verlies; ook als het oude helemaal niet zo aantrekkelijk was. Wellicht vond je die baan helemaal niet zo leuk, maar op een of andere manier blijf je er toch in ‘hangen’.
 
Dat vraagt om echt afscheid nemen. In stapjes. Dit is essentieel voor hoe je met de verandering omgaat. Stilstaan bij wat stopt en terugblikken op wat voorbij is. Bewust afscheid nemen hoort daar bij en maakt dat we later minder last krijgen van onafgemaakte zaken of dingen die we nog hadden willen zeggen of doen. Maar goed afscheid nemen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs onmogelijk, en levert wellicht niet direct verzachting op.
De verleiding is groot om het afscheid en verlies niet te nemen en direct door te gaan naar in dit geval een nieuwe baan. Ook in organisaties komen we dit vaak tegen. Bijvoorbeeld door van medewerkers te verwachten dat ze zich (enthousiast) verbinden aan andere werkwijzen.  Vanuit onvermogen of de drang om ‘snelheid te maken’, angst voor het gedoe of wens tot controle, denken we vaak dat we zo’n binnenweg kunnen of moeten nemen. 

Jouw weg

Heb jij echt afscheid genomen van de veranderingen en verliezen in je leven? Hoe zou je afscheid kunnen nemen van wat je achter je wilt laten? Om vandaar uit langzaam weer echt ‘ja’ te kunnen zeggen tegen jezelf, de toekomst, tegen … Stap voor stap. Neem eens contact op, dan verkennen we samen jouw weg.
 
Thema-avond 'Rouwen is hard werken', 4 juni 2015, Kempisch Inloophuis
Op donderdag 4 juni organiseert het Kempisch Inloophuis vanaf 19.30 uur een thema-avond over omgaan met verlies. De inhoud van deze avond mag ik verzorgen. Alle geïnteresseerden zijn - na aanmelding bij het Kempisch Inloophuis in Hapert - van harte welkom.  

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast