29 en 30 juni: training ‘Begeleiden bij verlies’  

Werken met verlies en veerkracht in coaching

Je herkent het vast uit je praktijk. Een veranderproces bij je cliënt loopt vast en je komt niet verder. Heb je al eens nader gekeken naar de verlieservaringen van je cliënt? Vanaf juni 2015 geef ik bij de Alba Academie de tweedaagse training 'Begeleiden bij Verlies'. Je bent van harte welkom!

Rouw heeft aandacht nodig

Hoewel verlies bij het (dagelijkse) leven hoort, weten we vaak niet goed hoe we ermee om moeten gaan. Het liefst staan we er zo min mogelijk bij stil en gaan we vooral maar door, of we worden er zo door opgeslokt dat we tot niets meer in staat zijn. Als het om verlieservaringen gaat, denken we meteen aan het verlies van geliefden, een relatie, of werk. Maar vaker nog gaat het om minder herkenbare ervaringen zoals het missen van een kans, een verhuizing, vertrek van een collega, een verandering in werkzaamheden of leefomstandigheden, of misschien wel het "oude" gedrag dat je probeert achter je te laten.

Als er te weinig aandacht is voor verlies en rouw, zal dit uiteindelijk zijn tol gaan eisen en naar de oppervlakte komen. Het ontwikkelproces stagneert, of de cliënt raakt zelfs burn-out. Bij reorganisaties spreekt men dan van 'weerstand bij de medewerker'. Als begeleider is het daarom belangrijk dat je weet hebt van de rol, de plek en de impact van verlies en er effectief mee kunt werken in je praktijk. 

Tweedaagse basistraining

Na het volgen van deze training heb je inzicht in de werking van de transitiecirkel (of verliescirkel) voor je beroepspraktijk. Je kunt werken met contact/welkom, hechting, verlies en afscheid, rouw en betekenisgeving. Je hebt stilgestaan bij de impact van persoonlijk verlies en het effect daarvan in de begeleiding. En je hebt de beschikking over werkvormen die je direct zelf kunt toepassen.
De training Begeleiden bij Verlies is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in de plek van verlies en rouw in de begeleiding, zoals coaches, counselors, therapeuten, artsen, verpleegkundigen en (bedrijfs)maatschappelijk werkers.

De eerstvolgende training vindt plaats op 29 en 30 juni 2015, bij de Alba-Academie in Veldhoven. Meer weten over de training of inschrijven? Dat kan via de website van de Alba-Academie. Je bent meer dan welkom!

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast