Nieuwsbrief KoersVast 23, december 2014

Verlies en verandering: samen de schouders eronder

Wat hadden we mooie bijeenkomsten in november! Op 1 november,Tijdens bijeenkomst voor Zuidzorg - Foto Jeanne van Mierlo Allerzielen Allicht, op de Budelse begraafplaats. Meer dan 500 mensen zetten de laatste rustplaats van hun dierbare overledenen letterlijk in het licht. Ik mocht laten zien wat verliesbegeleiding inhoudt. Fijn dat zovelen een kijkje kwamen nemen. Op 6 november mocht ik in het Budelse uitvaartcentrum tijdens een bijzondere avond mensen meenemen in het proces van verlies en rouw. En tijdens vier bijeenkomsten die ik voor Zuidzorg vorm gaf, kwamen tal van mensen luisteren naar mijn lezing ‘Verder gaan met gemis én veerkracht’. Ze brachten mij dankbaarheid dat ik mag begeleiden in situaties van verlies en verandering.
In 2015 organiseert BrightBlue nieuwe activiteiten waarbij je weer van harte welkom bent. Er zijn activiteiten zowel voor particulieren als voor bedrijven, scholen en instellingen.


Deelgenotengroep voor volwassenen

Symbolen bij begeleiding - Foto Jeanne van MierloHoe ga jij verder na het overlijden van je partner? Welke steun vind je in je omgeving? Krijg je in de maanden na het verlies vaak veel steun en aandacht, na verloop van tijd heeft je omgeving minder aandacht voor jouw situatie.

Spijtig, maar waar. De mensen om je heen zijn ‘klaar met luisteren’. Of je wilt zelf je omgeving niet ‘lastig vallen’ met je verhaal en je verdriet. Tenminste, zo kun je dit ervaren. Het leven om je heen gaat door, maar als je een verlies doormaakt kan dat heel anders aanvoelen.

Gesprekken met deelgenoten, mensen die ook hun partner hebben verloren, bieden troost en (h)erkenning. Met professionele begeleiding krijg je bovendien helder inzicht in jouw situatie, waarbij je op een bij jou passende wijze leert omgaan met je verlies.

Ruimte voor jouw verhaal in een veilige omgeving

Het kan fijn zijn om in een veilige omgeving, met mensen die iets gelijkwaardigs hebben meegemaakt als jijzelf, je verhaal te delen.Herinneringen op te halen, je gedachten en gevoelens te uiten. Te zien hoe anderen met hun verlies omgaan en daarvan te leren. Er is ruimte voor jouw verhaal en wat jij hierin tegenkomt. Dat lucht op en geeft veel (h)erkenning en inzicht, waardoor je ‘lichter’ verder kunt. Je beseft dat je er niet alleen voor staat door de steun uit de groep. Een groep waarin niets moet en alles mag. Jij bepaalt wat je deelt met anderen en wat niet. Vaak blijven mensen ook na afloop van de bijeenkomsten met elkaar omgaan.

Volwassenengroep start voorjaar 2015

In de gemeente Cranendonck start BrightBlue in februari/maart 2015 de deelgenotengroep ‘Verder na verlies’. De groep is bedoeld voor volwassenen die hun partner hebben verloren. Met een groep van minimaal zes en maximaal tien mannen en vrouwen komen we acht keer bij elkaar, in bijeenkomsten van steeds twee uur.

Onder professionele begeleiding werk je volgens het principe van de rouwtaken met de thema’s: jij bent er echt niet meer; ik weet niet wat ik voel; ik mis je zo; ik ga verder met jou maar dan anders. Naast praten en luisteren maken we gebruik van creatieve werkvormen. Na een half jaar is er een terugkombijeenkomst, om samen terug te kijken en te delen hoe het nu met je gaat.

Interesse? Er zijn maximaal tien plaatsen

Als je belangstelling hebt, dan hebben we eerst samen een gesprek waarin je uitleg krijgt over wat precies de bedoeling is en jij ook je vragen kunt stellen.We bespreken of deelname aan de groep jou kan helpen. Daarna beslissen we of deelname voor jou op dit moment de juiste keuze is. Neem snel contact op; er zijn tien plekken en vol = vol.

Reacties van eerdere deelnemers zijn: “Ik heb veel geleerd van hoe andere groepsleden dingen oplossen. Het opschrijven van gedachten en gevoelens, en deze later ook teruglezen, heeft mij erg geholpen. Je bent er echt voor elkaar. Ik kan nu dingen veel beter bespreekbaar maken”.

Interesse in deelname aan de groep? Mail info@brightblue-coaching.nl of bel 06-12949654. Persoonlijke vragen over verlies, ook anders dan door overlijden? Bel/mail voor een kosteloos en verhelderend gesprek.


Infobijeenkomsten uitvaartcentrum Budel 2015

Bijeenkomst uitvaartcentrum - Foto Johan HorstNa het succes van dit jaar, gaan Martin Horst – uitvaartverzorger bij Van der Stappen Uitvaartverzorging – en ikzelf door met de informatieavonden “Omgaan met verlies en rouw”. In 2015 organiseren we opnieuw vier kosteloze bijeenkomsten.

 In 2015 ben je van harte welkom op:

  • • donderdag 26 maart;
  • • donderdag 28 mei;
  • • donderdag 17 september;
  • • donderdag 19 november.

De avonden, van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur, zijn opnieuw kleinschalig van aard met maximaal elf deelnemers per avond. Het is daarom nodig om je aan te melden. Deze opzet is ons en onze bezoekers goed bevallen, omdat je – als je dat wilt – ook de mogelijkheid hebt om iets van je verhaal te delen. En delen is weer een stukje helen.

De bijeenkomsten vinden plaats in het uitvaartcentrum aan de Klein Schoterstraat 2a in Budel (naast de algemene begraafplaats). Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, over uitvaart, ‘rouwverweving’ en ook persoonlijke vragen zijn welkom.


Tarieven en vergoedingen 2015

De tarieven van BrightBlue Coaching & Training zijn gebaseerd op de benodigde tijd en investeringen, inclusief maatwerk-voorbereiding, verslaglegging, administratie en praktijkkosten. Begeleiding wordt - via de aanvullende verzekering - in veel gevallen (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. 
Nadat de tarieven jarenlang op hetzelfde niveau zijn gebleven, zullen de tarieven 2015 voor begeleiding licht stijgen. De meest voorkomende tarieven staan hieronder; voor de complete lijst verwijs ik je per eind december graag naar de tarieven op deze website. Gesprekken buiten kantoortijden zijn ook mogelijk, hiervoor geldt een toeslag.

Op de website lees je begin 2015 ook een totaal nieuw programma, zowel voor particulieren als voor bedrijven, scholen en instellingen! Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat veranderingen en reorganisaties op het werk slagen? Wat heeft (werk)stress met verlies te maken? Al nieuwsgierig? Laat me iets weten, dan neem ik contact met je op.

Particulieren

Begeleidingstrajecten, per gesprek van 1 tot 1,5 uur, inclusief 21% btw
 

Kennismakingsgesprek               Gratis
Intakegesprek (incl. begeleidingsprogramma op maat) 195,00
Begeleidingsgesprek rouwbegeleiding en/ of counseling 110,00
Tussentijds contact per telefoon/e-mail Gratis
Nazorg twee maanden per telefoon/e-mail      Gratis

 

 

Workshops en trainingen, inclusief 21% btw
 

 Workshop Communiceren bij verlies (3 uur, 6-10 personen)        80,00
Deelgenotengroep Verder na verlies, voor volwassenen (8 bijeenkomsten van 2 uur én
erugkombijeenkomst, 
6-10 personen) 
495,00
Deelgenotengroep Ik mis je zo, voor kinderen van 6 tot 12 jaar (8 bijeenkomsten van 2 uur én 
terugkombijeenkomst, 6-8 kinderen)                  
495,00

 

          

Bedrijven en organisaties

Begeleidingstrajecten, per gesprek (1 tot 1,5 uur), exclusief 21% btw

Kennismakingsgesprek Gratis
Intakegesprek (incl. begeleidingsprogramma op maat)  275,00
Driegesprek (met cliënt en leidinggevende)   185,00
Begeleidingsgesprek rouwbegeleiding en/of counseling 185,00
Tussentijds contact per telefoon/e-mail   Gratis
Nazorg twee maanden per telefoon/e-mail    Gratis
Eenmalig gesprek van 2 uur      265,00


 

                                                           
Voor trainingen, workshops, groepsbegeleiding, lezingen, informatiebijeenkomsten et cetera, maak ik graag een offerte op maat, passend bij wensen en behoeften.
BrightBlue: begeleiding bij verlies en verandering. Helpt. Echt.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast