Nieuwsbrief KoersVast, augustus 2014

Op de drempel van verandering

Voor de meesten van ons is de zomervakantie voorbij. Hopelijk heb jeWat is jouw volgende stap? - foto Jeanne van Mierlo het fijn gehad en heb je van je rust genoten. Vaak is de vakantie ook een mooi moment om de balans op te maken, voordat de hectiek van werk of opleiding ons weer in beslag nemen. We kijken terug en maken plannen voor de tijd die komt. Wat is jouw volgende stap? Op welke drempel sta jij?

“Iets anders”

“Ik ga meer sporten, ik ga minder hard werken. En ja, zeker ga ik meer tijd besteden aan mijn familie…” Hoe vaak nemen we ons dergelijke dingen niet voor en gaan we daarna over tot de orde van de dag? Vaak hè. Ik herken het wel. Hoe eng vond ik het om minder in loondienst te gaan werken en meer voor mijn eigen praktijk. Ik moest echt een drempel over, want hé, ik kon het toch wel allebei doen… Fulltime werken én een eigen praktijk.

Over de drempel

Een tijdje is me dit gelukt, toen werd het teveel. Logisch, zou je zeggen. En dat zeg ik nu ook. Maar toen moest ik echt wel een drempel over. De drempel van ‘ik hoef echt niet alles te kunnen’. Een goede vriendin en collega-counselor heeft me geholpen dit te doen. Nu heb ik een mooie balans gevonden. Voor welke drempel of verandering sta jij? En hoe lang sta je hier al, dubbend, twijfelend en besluiteloos om je heen kijkend? De volgende oefening kan je helpen.

Stil staan én bewegen

Stel je twijfelt tussen twee keuzes: houden wat je nu hebt of gaan voor die gewenste verandering die je echter ook bang maakt. Zet twee stoelen voor je neer; elke stoel staat voor een van je keuzes. Ga eerst op een andere stoel zitten en maak het je gemakkelijk. Neem tijd om tot jezelf te komen, bijvoorbeeld door je op je ademhaling te concentreren. Ga dan intuïtief op een van de twee ‘keuzestoelen’ zitten. Ervaar hoe het hier voor je is, alsof je deze keuze hebt gemaakt. Wat doe je hier, wat denk je, wat voel je? Wat merk je in je lijf? Neem de tijd, zo lang als je nodig hebt. Doe hetzelfde op de andere stoel. Loop zonodig nog eens heen en weer tussen de ‘keuzestoelen’. Ga dan weer terug naar de allereerste stoel, waar je op zat bij het begin van deze oefening. Wat hebben de stoelen je verteld?

Als het leven zegt dat het tijd is om te veranderen…

… sta dan stil en kom weer in beweging. Om beurten. Om zo te ervaren welke verandering goed voor je is. Heb je daarbij een zetje nodig? Iemand die de drempels benoemt en er samen met jou overheen stapt? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.


18 september: infoavond omgaan met verlies en rouw

Infoavond omgaan met verlies en rouw - foto Jeanne van MierloOp donderdag 18 september is er bij het uitvaartcentrum in Budel weer een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De avond, van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur, is kleinschalig van opzet en biedt plaats aan elf geïnteresseerden. De organisatie is in handen van Martin Horst, uitvaartverzorger bij Van der Stappen Uitvaartverzorging en van mezelf.

“Is dit nog normaal?”

Mensen die een dierbare hebben verloren, komen terecht in een andere wereld. De wereld waarin het leven even ‘stop’ zegt. De wereld van goedbedoelde adviezen van anderen, waar ze vaak weinig mee kunnen. De wereld waarin mensen niet weten wat ze moeten zeggen, en dan het verlies maar negeren. Niets pijnlijker dan dat. Een wereld waarin ze zich wellicht afvragen of ze er ooit nog uit komen. Of hun reacties nog normaal zijn…

Tijdens de informatieavond wordt duidelijk dat veel normaal is. Er zijn geen vaste regels voor rouw. Martin Horst geeft aan hoe afscheid nemen en rouw met elkaar verbonden zijn. Ik vertel over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en hoe je hiermee kunt omgaan.

Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, over uitvaart, ‘rouwverweving’ en ook persoonlijke vragen zijn welkom. Vragen die op voorhand leven, kunnen doorgegeven worden aan Martin (06-53336342) of aan mij (06-12949654).

Aanmelden noodzakelijk

Mensen die de avond willen bezoeken, melden zich aan via info@vdstappen.nl of via 0495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Adres uitvaartcentrum: Klein Schoterstraat 2a in Budel (bij de ingang van de algemene begraafplaats). 
Wij organiseren deze bijeenkomst regelmatig. De volgende infoavond staat gepland voor donderdag 6 november. Ook voor deze laatste bijeenkomst van 2014 is aanmelden noodzakelijk.

BrightBlue: begeleiding bij verlies en verandering

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast