Nieuwsbrief KoersVast 17, maart/april 2014

Infoavond omgaan met verlies en rouw  

Mensen die een dierbare hebben verloren, komen terecht in een andere wereld. De wereld waarin het leven even ‘stop’ zegt. De wereld van goedbedoelde adviezen van anderen, waar ze vaak weinig mee kunnen. De wereld waarin mensen niet weten wat ze moeten zeggen, en dan het verlies maar negeren. Niets pijnlijker dan dat. Een wereld waarin ze zich wellicht afvragen of ze er ooit nog uit komen. Of hun reacties nog normaal zijn…

Programma

Tijdens de informatieavond wordt duidelijk dat heel veel gewoon normaal is. Ieders antwoord op verlies, ofwel ieders rouwtraject, is uniek. Er zijn geen vaste regels voor rouw. Martin Horst geeft in zijn inleiding aan hoe afscheid nemen en rouw met elkaar verbonden zijn. Ik vertel over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en hoe je hiermee kunt omgaan. Je kunt namelijk zelf wel degelijk iets doen.

Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, over uitvaart, ‘rouwverweving’ en ook persoonlijke vragen zijn welkom. Daarom houden we de bijeenkomst kleinschalig van opzet. Vragen die op voorhand leven, kunnen doorgegeven worden aan Martin (06-53336342) of aan mij (06-12949654). Dan zorgen wij dat jouw vragen zeker aan bod komen tijdens de avond.

Aanmelden

Als je de bijeenkomst wilt bezoeken, meld je dan aan via info@vdstappen.nl of via 0495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Adres uitvaartcentrum: Klein Schoterstraat 2a in Budel (bij de ingang van de algemene begraafplaats).

Wij gaan de informatieavond meerdere malen organiseren. Een volgende bijeenkomst staat gepland voor donderdag 18 september. Is er voor de avond in april veel belangstelling, dan komt er al snel een tweede avond. Wij zouden het fijn vinden je te mogen ontvangen.

Heb je vragen over verlies en rouw, maar stel je ze liever persoonlijk? Of vind je het fijn om een vrijblijvend gesprek te voeren? Ook dan ben je van harte welkom. Neem even contact met mij op. De kosten voor mijn begeleiding worden (deels) vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast