Nieuwsbrief Koersvast 15, januari 2014

Van verandering naar verinnerlijking

Heb jij dat ook wel eens? Dat je weet dat er iets gaat veranderen in je leven, en dat je je daarbij ongemakkelijk of onzeker voelt? Of er is Beweging - Foto: Jeanne van Mierloiets veranderd, waardoor je niet goed in je vel zit. Het gevoel van ongemak blijft, soms meer prominent dan anders. Je hebt er last van en raakt er niet vanaf. Nou, ik ken dat wel. Maar er komt al vaker een ander gevoel voor in de plaats: een gevoel van trots en kracht, ook al blijft de onzekerheid sluimeren.

Verandering is momenteel het thema in mijn leven, vooral op werkgebied. Zo gaat BrightBlue meer energie en tijd van me krijgen. Daar heeft mijn praktijk recht op én ik heb er veel zin in! Maar dat betekent ook zaken (meer) loslaten, anders doen en afscheid nemen. En dat vind ik eng. Waarom? Dat wat ik loslaat, ken ik zo goed. Geeft mij zekerheid. De nieuwe dingen op mijn pad ken ik nog niet. Zou het allemaal wel lukken, vraagt een stemmetje in mij. Mijn eigen gevoel en gesprekken met lieve mensen in mijn omgeving helpen me het juiste pad te vinden. Om het toch te doen, stap voor stap.

Verandering wordt ook het thema voor mijn werk als counselor/ verliesbegeleider en trainer. Want verandering zorgt niet alleen bij mij voor onzekerheid. Ik hoor het ook van de mensen die ik spreek. En ook jij herkent vast wel iets in mijn verhaal. Hoe zit het bij jou?

Breng naar buiten wat je bezig houdt

Het lijkt soms wel een vicieuze cirkel. Verandering leidt vaak tot iets moois, maar zorgt eerst voor ongemak, onzekerheid, stress en zelfs krampachtig vasthouden. Dit zet zich soms zelfs vast in je lijf, waardoor je lichamelijke klachten krijgt. Zeker als je zelf blijft zitten met alles wat je bezighoudt en er niet over communiceert. Je hebt in zekere zin dan ook te maken met verlies of teleurstelling, groot of klein. Daar moet je tijd voor nemen en letterlijk even bij stilstaan, zoals ik momenteel ook doe. Zo kan ik zien wat alles voor mij betekent heeft, om met energie mijn nieuwe pad te bewandelen. Ver-andering wordt op deze manier ver-innerlijking. Ik maak de verandering tot iets van mezelf, je maakt de verandering een persoonlijk deel van jouw verhaal.

Soms is het lastig om dat alleen te doen. Dan kan een klein beetje hulp uit je omgeving goed doen. In mijn praktijk help ik mensen van verandering naar verinnerlijking. Je moet het immers zelf doen, en niet die ander. Communicatie is daarbij het sleutelwoord: met jezelf en met anderen. Verbaal en non verbaal. Ik help je om goed te communiceren en te functioneren zodat je beter presteert én meer plezier in je werk en je dagelijks leven krijgt. Juist omdat communiceren dan zo lastig is, help ik je om verandering en verlies een eigen plek te geven, zodat je weer kracht vindt voor een veranderd leven. Je staat er weer midden in, met beide benen op de grond. Dat doe ik zowel in individuele begeleiding als in mijn trainingen voor communicatie, persoonlijke ontwikkeling en media.

Contact van mens tot mens. Persoonlijke aandacht, verbinding en ontmoeting. Vanuit gecertificeerde kwaliteit, warmte en zakelijkheid, humor en creativiteit, durf en doortastendheid. Hebben we contact?

Als je mijn hulp inroept of een workshop volgt, dan kun je de kosten (deels) vergoed krijgen via je aanvullende ziektekostenverzekering. Mijn begeleiding valt onder natuurgeneeskunde. Ook werkgevers betalen steeds vaker de kosten van begeleiding. De kosten van prestatievermindering of ziekteverzuim (zoals bij reorganisaties) zijn immers veel hoger dan de kosten van begeleiding. Voel je vrij om je werkgever op mijn begeleiding te attenderen.

De allerbeste wensen voor een jaar vol verandering en verinnerlijking! 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast