Jong geleerd is volwassen gedaan

Verdiepingsdag werken met de levenscirkel, voorjaar 2024

De levenscirkel is een onderdeel van de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw. Tijdens deze verdiepingsdag krijgen alle thema's van de levenscirkel aandacht: welkom en contact maken, hechting en veerkracht, intimiteit en verbinding; verlies en afscheid; rouw en integratie; betekenisgeving en roeping.

Jong geleerd is volwassen gedaan

Zoals de natuur jaarlijks de kringloop kent van lente, zomer, herfst en winter, zo kennen wij de kringloop via de levenscirkel. Aan de rechterkant van de cirkel worden we welkom geheten in de wereld, in een relatie of bij een nieuwe baan. Bij onze geboorte reiken we uit en gaan we de relatie aan met onze ouders. Langzaam maken we de kring groter met grootouders, vriendjes, juffen en meesters. En later met vrienden, partners en collega's.
Op onze eerste uitreiking krijgen we antwoord van onze moeders en vaders. Afhankelijk van hoe deze eerste uitreiking wordt beantwoord, leren we over onszelf. Zijn we veilig? Worden we gesteund? Zijn we geliefd? Zijn we oké? Zo ontwikkelen we de veerkracht die we meenemen naar alle latere relaties. Als we leren dat we oké zijn zoals we zijn, dan vertrouwen we erop dat aan onze behoeftes voldaan wordt en dat we kwetsbaar mogen zijn. We leren om ons te verbinden en relaties te verdiepen, er ontstaat intimiteit.

Programma

Als de rechterkant van de cirkel oké is, dan is er vertrouwen dat we bij verlies afscheid kunnen nemen, dat we kunnen en mogen rouwen, betekenis kunnen geven aan het verlies en hierdoor het leven weer kunnen omarmen. Wat we aan de rechterkant van de cirkel leren, helpt ons om aan de linkerkant (in de herfst en winter) met verlies om te gaan.
T
ijdens deze praktische verdiepingsdag ligt de nadruk op de rechterkant van de cirkel. Jong geleerd is immers volwassen gedaan. En dat kan mensen bij verlieservaringen flink dwarszitten. Wat is er dan nodig om op een andere manier met het verlies, en dus met zichzelf, om te gaan?

Het exacte programma voor deze dag is nog in ontwikkeling. De verdiepingsdag over de polyvagale hiërarchie, over waarschuwing en veiligheid, sluit aan op deze dag.

Accreditatie

Accreditatie is verleend door:
  • ABvC, Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, met 6 PE-punten.
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 6 PE-punten. 
  • Deelnemers die lid zijn van LV POH-GGZ, de Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, kunnen hun punten voor deze verdiepingsdag invoeren bij de beroepsgebonden activiteiten.
Zijn dit niet jouw beroepsverenigingen en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging. 

Praktische informatie 

Datum:         7 juni 2024
Tijd:              10.00 – 17.00 uur
Locatie:        gebouw SPGC, Julianalaan 1 in Heeze. Deze locatie ligt op loopafstand van station Heeze
Inclusief:       koffie, thee, lekkers en lunch   
Inclusief:       reader met aanvullende informatie en werkvormen, alle te gebruiken materialen
Kosten:         € 225,00, exclusief 21% btw

Leerpakketten
Je hebt de mogelijkheid om je eigen leerpakket samen te stellen met financieel voordeel. We gaan ervan uit dat je de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw (of een gelijkwaardige opleiding) volgt/hebt gevolgd. De korting kan gelden voor de verdiepingsdagen systemisch werken, creatief werken, gestolde rouw/trauma (2 dagen), werken met de levenscirkel en/of werken met de polyvagale hierarchie.
 
Pakket Training Bij 4 verdiepingsdagen Bij 5 of 6 verdiepingsdagen
1 Vierdaagse en praktijkdag 5% 5% 
2 Vierdaagse, praktijkdag en
verdiepingsdagen
10% 12,5%
3 Vierdaagse en verdiepingsdagen 7,5% 10%
4. Verdiepingsdagen 5% 7,5%

Meedoen?

Heb je een vraag of wil je graag meedoen? Stuur een e-mail naar info@brightblue-coaching.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je ontvangt een inschrijfformulier.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.