Het leven wordt voorwaarts geleefd 
en achterwaarts begrepen

Workshops en trainingen

BrightBlue ontwikkelt regelmatig nieuwe workshops en trainingen. Houd deze website in de gaten voor het meest actuele aanbod. Heb je een suggestie voor of behoefte aan een specifieke workshop of training? Als je contact opneemt, kijken we samen hoe we deze kunnen realiseren.

Communiceren bij verlies

Hoe bereik je de ander als je een verlies meemaakt? Hoe blijf je in contact met elkaar? En met jezelf? Word jij begrepen? In situaties van verlies is het al lastig om contact te houden met jezelf, laat staan ook de ander nog eens te begrijpen. Als ‘oplossing’ trek je je dan maar terug, op je eigen eiland. Jij wilt de ander niet lastigvallen met jouw rouw en anderen willen jou niet belasten met hun verdriet of boosheid. Herken je dit zelf? Herken je dit in jouw gezin of familie? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Workshop effectief communiceren: “Het verhaal van Roodkapje is anders als de wolf het vertelt”.

Overeind blijven bij verlies

Hoe vaak kijk jij écht in de spiegel? Werkelijk jezelf laten zien is het moeilijkste wat er is, zeker in situaties waarin je iets ingrijpends hebt meegemaakt. In deze workshop leer je om juist dan je behoeftes én grenzen aan te geven. Workshop effectief functioneren: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand”.

Deelgenotengroep ‘Verder na verlies’

Hoe ga jij verder na het overlijden van je dierbare? Hoe geef je de overledene een plek in je hart? Hoe vind je steun in je eigen omgeving? Door gesprekken met elkaar en het uitvoeren van opdrachten krijg je inzicht in je persoonlijke verlieservaring, jouw gevoelens daarbij en steun je elkaar als groep in deze moeilijke periode in je leven.

Creatieve workshop ‘Verlies in beeld’

Deze workshop over verlies en rouw in de breedste zin van het woord helpt je te verbeelden wat niet in woorden te vatten is. Dat doe je door te tekenen, schilderen of knutselen. Jouw beelden geven (h)erkenning en laten dat wat vast zit, weer stromen. Ook en wellicht juist als je hiermee geen ervaring hebt, kan het je rust en ruimte geven.

Creatieve workshop ‘Verlies in woord’

Deze workshop over verlies en rouw in de breedste zin helpt je datgene te verwoorden wat wellicht nooit onder woorden is gebracht. Onder begeleiding laat je jouw bijzondere verhaal zichzelf schrijven. Jouw woorden geven (h)erkenning en laten dat wat vast zit, weer stromen. Ook en wellicht juist als je hiermee geen ervaring hebt, kan het je rust en ruimte geven.

Omgaan met verlies

Liefde en rouw horen bij elkaar: tips die je zelf kunt toepassen

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.
 

Nieuwsbrief KoersVast