Stilte betekent meer dan woorden

Elkaar bereiken, hoe dan?

Het kan al lastig zijn om zelf je weg door het land van rouw te vinden, hoe moet dat dan zijn voor een gezin dat een verlies meemaakt? Het overlijden van mama, het vertrek van papa door echtscheiding, een kind dat ernstig ziek wordt of het ontslag van papa op het werk. Dan is er verlies op verlies. Niet alleen door wat er gebeurd is, maar ook door de gevolgen ervan. Want wie zorgt er nu voor dat alles op rolletjes loopt in huis, wie brengt er geld binnen om voor het gezin te zorgen? Taken worden anders verdeeld, levens gaan anders lopen. En iedereen doet dit op zijn unieke wijze.
 
Wat we vaak zien, is dat gezinsleden zich op hun eigen eilandjes terugtrekken. Papa gaat meer uren werken na het overlijden van mama, kinderen houden zich stil in huis als er iemand ziek is, de puberdochter trekt zich terug op haar kamer met haar muziek en zoonlief vlucht het huis uit naar zijn vrienden. Gezinsleden willen elkaar niet lastig vallen met hun rouw. Het gezin wordt uit zijn voegen getrokken zonder dat iemand bij machte is hier iets aan te doen.

Communiceren bij verlies

Hoe bereik je elkaar als gezin als je een verlies meemaakt? Hoe blijf je in contact met elkaar? En met jezelf? Leer écht communiceren tijdens de workshop 'Het verhaal van Roodkapje is anders als de wolf het vertelt'.

Communiceren bij verlies

Hoe bereik je elkaar als je een verlies meemaakt? Doe mee aan de workshop effectief communiceren!

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl