De cirkel rond maken

Vervolgdag driedaagse training Begeleiden bij verlies en rouw 

Tijdens deze dag leer je diepgaander te werken met de verliescirkel en met betekenisgeving. Daarnaast is er veel aandacht voor je houding als begeleider en werken we met niet genomen of gestolde rouw. Heb je eerder de driedaagse gevolgd? Dan ben je van harte welkom op vrijdag 1 februari 2019!

De driedaagse training Begeleiden bij verlies en rouw biedt een brede en degelijke basis om te werken met mensen met betekenisvolle verlieservaringen. Inmiddels zijn er al vijf trainingen geweest met steeds volle groepen. Een dikke dank je wel aan Nellie Wijffelaars van Ik loop met je mee, die deze veelgevraagde training in de wereld heeft gezet. De evaluaties van de deelnemers zijn zonder uitzondering postiief. Vanaf het najaar 2018 neem ik het stokje met veel plezier over. De groep zit al vol en er is zelfs een wachtlijst. Daarom op deze website ook al data voor het voorjaar 2019 (vol) en voor het najaar 2019..
Waarom deze vervolgdag?

De vervolgdag biedt een verdieping op de driedaagse training en tegelijk een verbreding. De dag is er gekomen nadat is gebleken dat er tijdens de driedaagse net wat te weinig tijd aan bepaalde onderwerpen besteed kon worden, zodat deze in de knel kwamen. Werken met betekenisgeving, de verliescirkel en de attitude als begeleider zijn daarvan voorbeelden. De verbreding zit vooral in de introductie van werken met gestolde rouw en wanneer doorverwijzing nodig is.

Na deze dag:

  • Heb je meer handvatten om te werken met betekenisgeving en veerkracht.
  • Kun je de verliescirkel ook inzetten bij verlies van werk en verlies van gezondheid.
  • Hoor je de alarmbellen gaan als het nodig is om een cliënt of patiënt door te verwijzen.
  • Heb je geleerd wat gestolde rouw is en heb je kennisgemaakt met enkele werkvormen die je hierbij kunt inzetten.
  • Ben je je nog meer bewust van je attitude als begeleider. Deze attitude is onderdeel van alle onderwerpen en werkvormen tijdens deze dag.
Ook nu biedt de dag weer een afwisseling van groepsgesprek, het overdragen van het theoretische kader van waaruit gewerkt wordt, demonstratie en uitleg van werkvormen en natuurlijk zelf oefenen in kleine groepjes.
Voor wie?

Voor mensen die eerder bij Nellie Wijffelaars van Ik loop met je mee de training Begeleiden bij verlies en rouw hebben gevolgd.
De trainingsdag is geaccrediteerd door de LV POH-GGZ met 6 PE-punten.
Praktische informatie


De trainingsdag wordt gegeven in Heeze, op loopafstand van station Heeze. Voorlopig is er één vervolgdag gepland, op vrijdag 1 februari 2019. We werken van 10.00 tot 17.00 uur. Groepsgrootte: minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers, zodat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen en er volop ruimte is om te oefenen.

Voorwaarde om aan de training deel te nemen, is dat je eerder de driedaagse training Begeleiden bij verlies en rouw hebt gevolgd.

Deelname aan de training kost € 175,- (incl. BTW) . Inclusief koffie-thee-lunch en een reader die je na afloop van de dag toegestuurd krijgt, zodat je achteraf alles nog eens rustig kunt nalezen..

Deelnemen?

Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar info@brightblue-coaching.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je ontvangt een inschrijfformulier.


 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast