Donker wijst de weg naar licht

Werken met gestolde rouw en trauma: voorjaar 2024

Mensen met gestolde rouw, verlies van toen, leven in de overlevingsstand. Als gestolde rouw weer vloeibaar kan worden, kan liefde weer stromen. Via het donker naar het licht.

Tijdens deze twee verdiepingsdagen werken we onder meer met hulpbronnen die o zo belangrijk zijn als er sprake is van onderliggend trauma. We onderzoeken de innerlijke splitsing die er zo is bij trauma. Freeze en fragment. Hoe sluit je jezelf op in je eigen gevangenis? Eentje waarvan de deur openstaat maar waar je geen idee hebt hoe je eruit komt. Wat is echt goed en gezond voor je? Dat wordt duidelijk in het werken met het Window of Tolerance. De brokstukken weer bij elkaar rapen en deze liefdevol omarmen. Jezelf liefdevol omarmen.

Je bent op donderdag 23 mei en vijdag 24 mei 2024 van harte welkom voor een tweedaagse die je theorie en praktische toepassingen brengt. De tweedaagse verdieping is bedoeld voor eerdere deelnemers aan de training Begeleiden bij verlies en rouw en voor mensen met een gelijkwaardige opleiding.

Programma

Het programma bevat in elk geval:
 • Wat is gestolde rouw? Wat is trauma? Gaat het om de gebeurtenis(sen) of om iets anders? Wat maakt een ervaring tot trauma? En wat is het (gestolde) verlies in het trauma?
 • Wat gebeurt er in lijf en brein bij een traumatische ervaring?
 • Herkennen van mogelijke signalen van trauma.
 • Werken met hulpbronnen: essentieel als je met trauma werkt!
 • Werken via 'de spiegel', zodat de ervaring niet doet wat hij altijd doet: cliënt laten verstarren of verstijven van angst. 
 • Ontdekken: wat is het verlies in het trauma? Hoe kan ik daar contact mee maken?
 • De beginselen van IoPT, identiteitsgerichte psychotraumatheorie.
 • Verder verkennen met het Windor of Tolerance.
 • Stap voor stap met de cliënt daar komen waar hij/zij moet zijn. En waar van jou gevraagd wordt dat je daar ook bent.
We gaan aan de slag met toepassingen uit het werk van Peter Levine > Somatic Experience; Franz Ruppert > verliestrauma-model, traumabiografie en IoPT; Kekuni Minton en Pat Ogden > window of tolerance en Stephen Porges > polyvagaal theorie.

Voor deze verdiepingsdagen is accreditatie verleend door
 • ABvC, Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, met 12 PE-punten. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag. 
 • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 12 PE-punten. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag.
 • LV POH-GGZ, Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, met 10 PE-punten. Dit zijn 5 PE-punten voor elke gevolgde dag. (Er zijn 6 verdiepingsdagen waarvoor LV POH-GGZ in totaal 30 punten kan geven en heeft gegeven.) 
 • NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches, met 12 PE-punten. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag.

Staat jouw beroepsvereniging hier niet bij en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging.

Praktische informatie 

 • Datum:         23 en 24 mei 2024
 • Tijd:              beide dagen van 10.00 – 17.00 uur
 • Locatie:        gebouw SPGC, Julianalaan 1 in Heeze. Deze locatie ligt op loopafstand van station Heeze. 
 • Inclusief:       koffie, thee, lekkers en lunch   
 • Inclusief        reader met aanvullende informatie en werkvormen
 • Kosten:         € 450,00, exclusief 21% btw
Leerpakketten
Je hebt de mogelijkheid om je eigen leerpakket samen te stellen met financieel voordeel. We gaan ervan uit dat je de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw (of een gelijkwaardige opleiding) volgt/hebt gevolgd. De korting kan gelden voor de verdiepingsdagen systemisch werken, creatief werken, gestolde rouw/trauma (2 dagen), werken met de levenscirkel en/of werken met de polyvagale hierarchie.
 
Pakket Training Bij 4 verdiepingsdagen Bij 5 of 6 verdiepingsdagen
1 Vierdaagse en praktijkdag 5% 5% 
2 Vierdaagse, praktijkdag en
verdiepingsdagen
10% 12,5%
3 Vierdaagse en verdiepingsdagen 7,5% 10%
4. Verdiepingsdagen 5% 7,5%
 

Meedoen?

Heb je een vraag of wil je graag meedoen? Stuur een e-mail naar info@brightblue-coaching.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je ontvangt een inschrijfformulier.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.