Omdat iemand nooit alleen binnenkomt...

Verdiepingsdag systemisch werken met verlies en rouw najaar 2024

Als een cliënt bij jou binnenstapt, komt hij in figuurlijke zin niet alleen binnen. Hij is met ontelbare draden verbonden met de mensen om hem heen. Als mens zijn we onderdeel van systemen: in het bijzonder ons familiesysteem. Ook in je werk, vriendenkring, clubverband, op school maak je deel uit van een groter geheel. Als begeleider is het goed om naar de cliënt te kijken als onderdeel van zijn systeem of context. Wie is deze mens in zijn systeem? Wie/wat helpt hem om te rouwen? Wat houdt hem tegen?

De verdiepingsdag is bedoeld voor eerdere deelnemers aan de training Begeleiden bij verlies en rouw en voor mensen met een gelijkwaardige opleiding.
 
Het programma van deze dag heeft als kapstok de levenscirkel, met name de thema’s Verlies en afscheid; Rouw en integratie; Betekenisgeving en roeping. Vanuit korte theorie-onderdelen werken we vooral met praktische toepassingen. Deze zullen ook passend zijn bij het duaal procesmodel en verliestrauma-model. Tijdens de hele dag is er aandacht voor jouw attitude als begeleider (zoals tegelijk begeleider en resonant zijn). 

Programma

 • Afscheid nemen of jezelf terughalen: innemen van je eigen plek in het systeem.
 • Verstrikkingen in het systeem herkennen.
 • Van magische naar helende plek: rouw meer laten stromen door het ontdekken van de trekkracht van het thuissysteem. En in plaats hiervan je eigen pad te gaan.
 • Klachten/symptomen als wegwijzer: vervolg verliestrauma-model Franz Ruppert.
We gaan op een dergelijke manier aan de slag met het systeem dat je in de praktijk hiermee 1-op-1 met je cliënt kunt werken. Hierbij leer je ook om jezelf als representant/resonant in te zetten, naast je rol als begeleider.

Accreditatie

De praktijkdag is (apart) geaccrediteerd door:
 • LV POH-GGZ, Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, met 5 PE-punten. (Er zijn 6 verdiepingsdagen waarvoor LV POH-GGZ in totaal 30 punten kan geven en heeft gegeven.) 
 • ABvC, Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, met 6 PE-punten.
 • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 6 PE-punten.
 • NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches, met 6 PE-punten.
 • Staat jouw beroepsvereniging hier niet bij en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging.

Praktische informatie 

 • Datum:         13 december 2024
 • Tijd:              10.00 – 17.00 uur
 • Locatie:        gebouw SPGC, Julianalaan 1 in Heeze. Deze locatie ligt op loopafstand van station Heeze. 
 • Inclusief:       koffie, thee, lekkers en lunch   
 • Inclusief:       reader met aanvullende informatie en werkvormen
 • Kosten:         € 225,00, exclusief 21% btw
Leerpakketten
Je hebt de mogelijkheid om je eigen leerpakket samen te stellen met financieel voordeel. We gaan ervan uit dat je de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw (of een gelijkwaardige opleiding) volgt/hebt gevolgd. De korting kan gelden voor de verdiepingsdagen systemisch werken, creatief werken, gestolde rouw/trauma (2 dagen), werken met de levenscirkel en/of werken met de polyvagale hierarchie.
 
Pakket Training Bij 4 verdiepingsdagen Bij 5 of 6 verdiepingsdagen
1 Vierdaagse en praktijkdag 5% 5% 
2 Vierdaagse, praktijkdag en
verdiepingsdagen
10% 12,5%
3 Vierdaagse en verdiepingsdagen 7,5% 10%
4. Verdiepingsdagen 5% 7,5%

Meedoen?

Heb je een vraag of wil je graag meedoen? Stuur een e-mail naar info@brightblue-coaching.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je ontvangt een inschrijfformulier.
 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.