Laat het on(der)bewuste spreken

Verdiepingsdag creatief werken met verlies en rouw, najaar 2024

Op vrijdag 22 november 2024 is er voor eerdere deelnemers aan de training Begeleiden bij verlies en rouw en voor mensen met een gelijkwaardige opleiding een verdiepingsdag over creatief werken met verlies en rouw.

Werken met rouw gaat zo over werken met overlevingsstrategieën. Dikwijls zijn het onbewuste patronen die iemand belemmeren in zijn of haar rouwproces. En ja, ook soms onbewuste patronen die iemand juist vooruit helpen. Linksom of rechtsom, vaak genoeg zijn er geen woorden of niet de juiste woorden om duidelijk te maken wat er speelt. Met creatieve materialen, verhalen en metaforen lukt dit wel. 

Tijdens deze praktische verdiepingsdag onderzoek je hoe je creatieve werkvormen methodisch kunt inzetten in het begeleiden van mensen met verlieservaringen.

Programma

De verdiepingsdag vindt zijn basis in het duaal proces model en de levenscirkel. Aan de zijlijn loopt het verliestrauma-model mee. De nadruk ligt op rouw en betekenisgeving. Betekenisgeving is vaak onderbelicht, maar hoe belangrijk is het om betekenis te geven aan het verlies en je leven weer een zinvolle invulling te geven. Ik kom het vaak tegen dat mensen die lang voor een ander hebben gezorgd, die zich vereenzelvigen met hun werk of om een andere reden hun eigen leven als het ware op pauze hebben gezet, moeite hebben met opnieuw invullen van hun eigen leven.

Het programma bestaat uit:
  • Werken met overleving, pijn en gezondheid; buitenkant en binnenkant. Wat mag gezien worden aan de buitenkant? Wat mag gezien worden van de binnenkant? Kan de binnenkant juist een hulpbron zijn voor de buitenkant? Of andersom?
  • De weg tussen toen en nu, over wond en heling; het duaal procesmodel.
  • Werken met het verlangen, vanuit de rouwpijn. Over rouw, betekenisgeving en welkom heten.
We werken met verschillende materialen. Onder anderen met krijt, verf en ecoline, knutselmaterialen (om ook ons Vrije Kind weer aan te spreken), naald en draad, pen en papier. De werkvormen kun je ook inzetten als je beperkte(re) tijd hebt met cliënten. Ik denk bijvoorbeeld aan praktijkondersteuners. 

Accreditatie

Deze verdiepingsdag is (apart) geaccrediteerd door:
  • ABvC, Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, met 6 PE-punten.
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 6 PE-punten.
  • NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches, met 6 PE-punten.
  • LV POH-GGZ, Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, met 5 PE-punten. (Er zijn 6 verdiepingsdagen waarvoor LV POH-GGZ in totaal 30 punten kan geven en heeft gegeven.) 
  • Staat jouw beroepsvereniging hier niet bij en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging.

Praktische informatie 

Datum:         22 november 2024
Tijd:              10.00 – 17.00 uur
Locatie:        gebouw SPGC, Julianalaan 1 in Heeze. Deze locatie ligt op loopafstand van station Heeze
Inclusief:       koffie, thee, lekkers en lunch   
Inclusief:       reader met aanvullende informatie en werkvormen, alle te gebruiken materialen
Kosten:         € 240,00, exclusief 21% btw

Leerpakketten
Je hebt de mogelijkheid om je eigen leerpakket samen te stellen met financieel voordeel. We gaan ervan uit dat je de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw (of een gelijkwaardige opleiding) volgt/hebt gevolgd. De korting kan gelden voor de verdiepingsdagen systemisch werken, creatief werken, gestolde rouw/trauma (2 dagen), werken met de levenscirkel en/of werken met de polyvagale hierarchie.
 
Pakket Training Bij 4 verdiepingsdagen Bij 5 of 6 verdiepingsdagen
1 Vierdaagse en praktijkdag 5% 5% 
2 Vierdaagse, praktijkdag en
verdiepingsdagen
10% 12,5%
3 Vierdaagse en verdiepingsdagen 7,5% 10%
4. Verdiepingsdagen 5% 7,5%

Meedoen?

Heb je een vraag of wil je graag meedoen? Stuur een e-mail naar info@brightblue-coaching.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je ontvangt een inschrijfformulier.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.