Eén lichtje is al genoeg

Deelgenotengroep ‘Verder na verlies’

Krijg je in de maanden na het verlies vaak veel steun en aandacht, na verloop van tijd heeft je omgeving minder aandacht voor jouw situatie. De mensen om je heen zijn ‘uitgeluisterd’. Of je wilt zelf je omgeving niet blijven ‘lastig vallen’ met je verhaal en je verdriet. Tenminste, zo kun je dit ervaren. Het leven om je heen gaat door, maar als je een verlies doormaakt kan dat heel anders aanvoelen.
 
Dan kan het fijn zijn om in een veilige omgeving, met mensen die iets gelijkwaardigs hebben meegemaakt als jijzelf, je verhaal te delen. Herinneringen op te halen, je gedachten en gevoelens te uiten. Te zien hoe anderen met hun verlies omgaan en daarvan te leren. Dat lucht op en geeft veel (h)erkenning en inzicht, waardoor je weer verder kunt. Je beseft ook dat je er niet alleen voor staat door de steun uit de groep. Dit is heel laagdrempelig, waarbij de stelregel is: ‘Niets moet, alles mag’. De deelgenotengroep waarvoor je je kunt aanmelden, gaat over verlies door overlijden. 

Verlies na overlijden

Met een groep van maximaal tien volwassenen, vrouwen en mannen, komen we acht keer bij elkaar. De eerste twee bijeenkomsten zijn wekelijks, daarna tweewekelijks op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De bijeenkomsten zijn opgebouwd volgens het principe van de rouwtaken. Naast praten maken we gebruik van creatieve opdrachten en werkvormen. Na een half jaar is er een ‘terugkombijeenkomst’, om samen terug te kijken en te delen hoe het nu met je gaat. 

Interesse?

Als je interesse hebt, dan hebben we eerst een persoonlijk gesprek waarin ik je uitleg wat precies de bedoeling is en jij jouw vragen kunt stellen. We bespreken of deelname aan de groep jou kan helpen. Daarna beslissen we of je meedoet aan de groep. De groep start bij minimaal zes deelnemers.

Omgaan met verlies

Liefde en rouw horen bij elkaar: tips die je zelf kunt toepassen

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.