Als je je iets afvraagt, mag je het gewoon vragen

Workshops en trainingen

BrightBlue ontwikkelt regelmatig nieuwe workshops en trainingen. Houd deze website in de gaten voor het meest actuele aanbod. Heb je een suggestie voor of behoefte aan een specifieke workshop of training? Als je contact opneemt, kijken we samen hoe we deze kunnen realiseren.

Deelgenotengroep ‘Ik mis je zo’

Hoe ga jij verder nu je papa, mama, broer, zus, opa of oma er niet meer is? Dat kan soms heel moeilijk zijn. Dan kan het fijn zijn om te praten en spelen met andere kinderen, die ook zoiets ergs hebben meegemaakt. In de groep kun je samen leren hoe je met dit grote verlies kunt omgaan.

Creatieve workshop ‘Maken herinner-dingen doos’

Jij hebt iemand verloren van wie je veel hebt gehouden. Wat overblijft, zijn veel dingen en herinneringen. Mooie, verdrietige, boze en blije herinneringen.In deze workshop maak je een ‘herinner-dingen doos’ over degene die jij zo mist. Bijvoorbeeld een papadoosje of een mamadoosje. Op momenten dat je je heel verdrietig voelt, kunnen de dierbare voorwerpen in de doos je helpen om je weer beter te voelen. We gaan tekenen, schilderen, knutselen, gedichtjes maken en nog veel meer.

Creatieve workshop ‘Krachtstok maken’

Heb jij ‘verliespijn’ in je hart, dan helpt een krachtstok om jezelf kracht te geven om met je verlies om te gaan. Dat kan zijn omdat je vader, moeder, broer, zus, opa, oma of een vriendje is doodgegaan. Het kan ook zijn dat er iemand ernstig ziek is of dat je ouders gescheiden zijn. Of heel iets anders waardoor je hart pijn heeft. Een krachtstok is een stok die je zelf versiert met allerlei materialen die fijne herinneringen oproepen aan degene die of datgene wat je mist of gaat missen. De stok geeft je kracht, want je maakt deze immers met een bedoeling. De stok helpt je ook om je emoties naar buiten te laten komen. Door thuis de stok te pakken, kun je ook je ouder(s) laten weten dat  je iets wilt zeggen en dat je graag wilt dat er naar je geluisterd wordt. 

De krachtstok kan helpen, vooral op momenten dat een kind zich niet sterk of fijn voelt. Het helpt dan om de stok te zien en even vast te houden, de kracht weer te voelen en op te laden. Zo herinnert de stok het kind aan de eigen kracht, waardoor het zich weer beter gaat voelen. De stok staat symbool voor de liefde en voor het verlies, samen met de kracht van het kind. 

 

Kinderen helpen bij verlies

Wat hebben kinderen nodig? Tips om te helpen

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.
 

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast