Deelgenotengroep ‘Ik mis je zo’

Soms is het fijn om met andere kinderen, die hetzelfde hebben meegemaakt, verlieservaringen te delen. Zij hebben die verwarrende gevoelens ook. Zij weten ook wat het is om verdrietig te zijn, of boos, of bang. Dat kan heel troostend en steunend zijn; kinderen ervaren dat ze er niet alleen voor staan. Daarnaast zien ze hoe andere kinderen met hun verlies omgaan en kunnen ze daarvan leren.Kinderen die kunnen en durven rouwen, worden krachtiger. Je leert samen hoe om te gaan met je verlies. Daar word je sterker en zelfstandiger van. Een groep van jongens en meisjes heeft de voorkeur omdat zij anders omgaan met verlies en rouw. Zo kunnen ze van elkaar leren.
 
Met een groep van maximaal tien kinderen (6 – 12 jaar) komen we acht keer bij elkaar. De eerste twee bijeenkomsten zijn wekelijks, daarna tweewekelijks op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De kinderen werken aan het (opnieuw) overzicht krijgen over hun eigen situatie, vergroten van zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde. De bijeenkomsten zijn opgebouwd volgens het principe van de rouwtaken. Naast praten maken we gebruik van creatieve opdrachten en werkvormen zoals muziek, verhalen, gedichten, knutselen of tekenen. Natuurlijk is er ruimte om te praten met elkaar, maar niets is verplicht. Na vier maanden is er een ‘terugkombijeenkomst’, om samen terug te kijken en te delen hoe het nu met je gaat.
Het is in de groep belangrijk dat gevoelens en gedachten herkend worden. Daarom is er een groep op basis van verlies door overlijden (‘Ik mis je zo’) en een groep op basis van verlies door echtscheiding (‘Ik hoor bij jullie allebei’). 

Interesse?

Als er interesse is, dan hebben we eerst een persoonlijk gesprek met de ouders/verzorgers en het kind. Hierin krijg je uitleg over wat precies de bedoeling is en kun je uiteraard vragen stellen. We bespreken of deelname aan de groep kan helpen. Daarna beslissen we of je meedoet aan de groep. De groep start bij minimaal zes deelnemers.

Kinderen helpen bij verlies

Wat hebben kinderen nodig? Tips om te helpen

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een (traumatisch) verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.