Wijsheid is zijn
niet hebben

Ook een klein sterretje schijnt in het donker

Ver van hier, in een sterrenstelsel op vele lichtjaren afstand, was het donker. Het was er zo donker, omdat geen enkele ster haar licht liet schijnen. Alle sterren waren dof geworden omdat er een groot verdriet over de sterrenfamilie was neergedaald.

Dat was al vele jaren zo. Toen had er een storm geraasd, zo hard, dat deze de mooiste en felst schijnende ster had meegenomen op zijn reis in de atmosfeer. Toen zijn felle licht gedoofd was, verflauwde langzamerhand ook het licht van de andere sterren.
 
Sommige sterren wisten al niet meer beter dan dat het zo donker was om hen heen. Zij kenden het licht alleen van wat de oudere sterren vertelden en luisterden ademloos naar de verhalen van voorbij.
Het kleine sterretje vond deze verhalen prachtig. Wat zou hij graag dit licht willen zien! Hoe vaker hij de verhalen hoorde, des te meer verlangde hij naar het licht. Hoe zou hij daar toch kunnen komen? Hij dacht en dacht. En nog eens. Maar hij kwam er niet uit. Hoe meer hij aan het licht dacht, des te groter werd zijn wens.
 
Op een dag, toen hij wakker werd en weer gedroomd had van het licht, zag hij dat alle sterren in het sterrenstelsel naar hem keken. Een voor een kwamen ze dichterbij. Het kleine sterretje schrok er een beetje van. Maar toen zag hij het ook: het lichtje in zijn binnenkant. Piepklein en bijna niet te zien, maar het was er wel. Het kleine sterretje voelde zich een beetje warm worden vanbinnen. Hij werd er blij van en het donker om hem heen werd een beetje lichter. Alle sterren waren nu dicht bij hem en rilden. Niet van de kou, maar van opwinding. Het sterretje werd warmer vanbinnen en er verdween nog meer donker om hem heen. Het lichtje in hem werd groter en groter, het verlichtte en verwarmde hemzelf en de andere sterren. Tot hij zo fel straalde dat het licht werd binnen de hele sterrenfamilie. Vanaf toen was het nooit meer donker in het sterrenstelsel. De verhalen van voorbij gingen nu over donker in plaats van licht. En het kleine sterretje? Dat werd groot en liet zijn licht steeds verder schijnen.
 
Een diepe wens, één lichtpuntje is genoeg. Kijk eens terug op de dag van vandaag. Waar ben je dankbaar voor: iets wat je hebt meegemaakt of gedaan? Kijk nu naar wat jouw aandeel hierin is geweest. Wat doet dit met je? 

Allerzielen op algemene begraafplaats Budel

Allerzielen is voor veel nabestaanden een moment van speciale aandacht voor hun dierbare overledenen. Van der Stappen Uitvaartverzorging organiseert een herdenking op de algemene begraafplaats aan de Grootschoterweg in Budel, op zaterdag 5 november tussen 19.00 en 21.00 uur. Nabestaanden kunnen de graven/urnen van hun dierbaren in het licht zetten en ook hen die niet hier zijn, gedenken. Iedereen die deze avond in gedachten bij een dierbare wil zijn, is welkom.
 
Ook ik werk van harte mee aan dit initiatief. Wat zou je nog graag willen vertellen of vragen aan degene die er niet meer is en die je zo hard mist? Wat is je grootste wens? De wensboom wil graag je verhaal, vraag of wens ontvangen; de boom hoort ook zeker graag de verhalen van kinderen. Verder zijn we in tijden van rouw soms geneigd om onszelf te vergeten en dwalen we rond in het donker. Zoals het kleine sterretje. Echter, één lichtje is al genoeg... voor jezelf deze keer.
Eén lichtje is genoeg... 

Meer weten over omgaan met verlies en rouw?

Heb je een vraag over (aanstaand) verlies, door o.a. overlijden, scheiding, ziekte, verlies van werk? Bel of mail voor een kosteloos en verhelderend kennismakingsgesprek: info@brightblue-coaching.nl of tel. 06-12949654, ook voor de nieuwsbrief. Vergoeding door zorgverzekering vaak mogelijk.
 

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast