Wijsheid is zijn
niet hebben

Verdriet samen delen, geeft kracht om verder te gaan

Hoe ga jij verder na het overlijden van je partner? Hoe geef je hem of haar een plek in je hart? Welke steun vind je in je omgeving? Gesprekken met deelgenoten, mensen die ook hun partner hebben verloren, bieden troost en (h)erkenning.

Met professionele begeleiding krijg je bovendien helder inzicht in jouw situatie, waarbij je op een bij jou passende wijze leert omgaan met je verlies.
 
Krijg je in de maanden na het verlies vaak veel steun en aandacht, na verloop van tijd heeft je omgeving minder aandacht voor jouw situatie. Spijtig, maar waar. De mensen om je heen zijn ‘klaar met luisteren’. Of je wilt zelf je omgeving of je kinderen niet ‘lastig vallen’ met je verhaal en je verdriet. Tenminste, zo kun je dit ervaren. Het leven om je heen gaat door, maar als je een verlies doormaakt kan dat heel anders aanvoelen.

Ruimte voor jouw verhaal in een veilige omgeving

Dan kan het fijn zijn om in een veilige omgeving, met mensen die iets gelijkwaardigs hebben meegemaakt als jijzelf, je verhaal te delen. Herinneringen op te halen, je gedachten en gevoelens te uiten. Te zien hoe anderen met hun verlies omgaan en daarvan te leren. Er is ruimte voor jouw verhaal en wat jij hierin tegenkomt. Dat lucht op en geeft veel (h)erkenning en inzicht, waardoor je ‘lichter’ verder kunt. Je beseft dat je er niet alleen voor staat door de steun uit de groep. Een groep waarin niets moet en alles mag. Jij bepaalt wat je deelt met anderen en wat niet. Vaak blijven mensen ook na afloop van de bijeenkomsten met elkaar omgaan.

Volwassenengroep start voorjaar 2015

In de gemeente Cranendonck start BrightBlue in februari/maart 2015 de deelgenotengroep ‘Verder na verlies’. De groep is bedoeld voor volwassenen die hun partner hebben verloren.  Met een groep van minimaal zes en maximaal tien mannen en vrouwen komen we acht keer bij elkaar, in bijeenkomsten van steeds twee uur.
Onder professionele begeleiding werk je volgens het principe van de rouwtaken met de thema’s: jij bent er echt niet meer; ik weet niet wat ik voel; ik mis je zo; ik ga verder met jou maar dan anders. Naast praten en luisteren maken we gebruik van creatieve werkvormen. Na een half jaar is er een terugkombijeenkomst, om samen terug te kijken en te delen hoe het nu met je gaat.

Interesse? Er zijn maximaal tien plaatsen

Als je belangstelling hebt, dan hebben we eerst een persoonlijk gesprek waarin je uitleg krijgt over wat precies de bedoeling is en jij ook je vragen kunt stellen. We bespreken of deelname aan de groep jou kan helpen. Daarna beslissen we of deelname voor jou op dit moment de juiste keuze is. Neem snel contact op; er zijn tien plekken en vol = vol.
 
Reacties van eerdere deelnemers zijn: “Ik heb veel geleerd van hoe andere groepsleden dingen oplossen. Het opschrijven van gedachten en gevoelens, en deze later ook teruglezen, heeft mij erg geholpen. Je bent er echt voor elkaar. Ik kan nu dingen veel beter bespreekbaar maken”.

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Nieuwsbrief KoersVast