Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Training Coachen bij werkgerelateerd verlies

22 november 2022 09:30 uur

Het lijkt een cliché: werk is maar werk. Werk is voor veel mensen echter méér dan ‘alleen maar’ werk. Stel je eens voor dat je je werk verliest, of er verandert iets in je werk wat niet fijn is. Dan kom je er niet met alleen maar vooruit kijken.

Door te werken lever je prestaties en krijg je zelfvertrouwen, werk geeft je plezier, werk biedt houvast, zekerheid, status, contacten, zorgt ervoor dat je ergens aan bijdraagt en bij hoort.
 
Veranderingen op het werk of verlies van werk raken je in alle vezels van je lijf, hoe dan ook. Er wordt gerammeld aan datgene wat mede bepaalt wie je bent of wilt zijn. Je hebt je gehecht aan je werk, je collega’s, de organisatie, … dat moet je helemaal of deels loslaten.
Er wordt vaak snel van je gevraagd om weer vooruit te kijken. Om het verleden achter je te laten en vol goede moed verder te gaan. Vaak lukt dat niet of niet meteen. Zonder het wellicht te beseffen, ben je terecht gekomen in een rouwproces.

Programma

Wat als iemand met verlies van of op het werk niet in beweging komt? Je krijgt een aanpak om cliënten weer bij hun persoonlijke regie te brengen na werk-gerelateerd verlies. Zodat ze zelf de stap weer kunnen maken om in beweging te komen. De manier van afscheid nemen, omgaan met het verlies en hieraan betekenis geven, zijn de belangrijkste thema’s tijdens deze dag. Korte theoretische uitleg wordt afgewisseld met veel ervaringsoefeningen.
 
  • Wat is rouw bij verlies van/op het werk? Herkennen van rouwreacties.
  • Terugkijken om vooruit te kunnen kijken: werken met het duaal procesmodel.
  • De cirkel rond maken: werken met de levenscirkel.
  • Gebruik van persoonlijke hulpbronnen.
Ik geef deze trainingsdag voor Elan Training in Ulvenhout. Kijk op de website van Elan voor meer informatie. 

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

  • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
  • Intensief met diepgang
  • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
  • Over-leven met verlies
  • Het pad ontstaat door erop te lopen
  • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)