Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Workshop Rouwen is een werkwoord

26 september 2022 13:00 uur

In het kader van de Sterk in je werk-week geef ik een workshop over rouw in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Omdat je fijn en sterk voelen op je werk alles te maken heeft met het laten zijn van rouw.

Ze zeggen dat het overgaat. Dat tijd alle wonden heelt. Dat het beter gaat als alle seizoenen een keer zijn geweest. Dat je erover heen moet stappen, omdat het is gebeurd en er niets meer aan te doen is. Dat het beter is weer vooruit te kijken.

Heb je dit al wel eens gehoord in een tijd van verlies of tegenslag? Vast wel. Waarschijnlijk heb je ook ervaren dat het niet klopt. Maar hoe dan wel? Je hebt je eigen antwoord te vinden. De workshop ‘Rouwen is een werkwoord’ helpt je op weg. 

Geen handleiding, wel handvatten

Mensen die iemand of iets hebben verloren, denken vaak dat ze het niet goed doen. Of dat de reacties die ze bij zichzelf merken, niet normaal zijn. Of ze veroordelen zichzelf. Bijvoorbeeld omdat ze nu lang genoeg op halve kracht hebben gewerkt door long covid. Of dat je niet mag rouwen vanwege het verlies van je werk, echtscheiding of de ziekte van je partner.
 
Elk verlies, wat voor verlies dan ook, vraagt om rouw. Rouwen is niets anders dan jouw reactie op het verlies dat je hebt meegemaakt. Rouwen is hart en hard werken. Het is niet voor niets een werkwoord, je hebt werk te doen. Dit betekent ook dat je zelf iets kunt doen. 

Interactief programma

Tijdens de workshop is er aandacht voor de volgende thema’s:
•             Wat is rouw? Wanneer rouwen we?
•             Wat zijn normale rouwreacties? Wat zijn alarmbellen?
•             Welk rouw-werk heb je te doen? Wat als je vastloopt, hoe dan verder?
•             Hoe kun je er voor iemand zijn die in rouw is?

Ook in company mogelijk

BrightBlue Coaching & Training verzorgt deze workshop met en namens het ETZ, speciaal voor en toegesneden op hun eigen medewerkers. Een maatwerktraject kan ook verzorgd worden voor andere organisaties. 

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

  • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
  • Intensief met diepgang
  • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
  • Over-leven met verlies
  • Het pad ontstaat door erop te lopen
  • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)