Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Incompany: collegiale opvang bij ingrijpende ervaringen

28 februari 2021 13:57 uur

Wat gebeurt er in jouw organisatie als professionals te maken krijgen met een ingrijpende gebeurtenis? Wie of wat krijgt er aandacht: mens of werk? BrightBlue biedt een tweedaagse training aan die collega's leert om hun collega's te ondersteunen.

De huidige tijd met beperkingen heeft invloed op ons allemaal. Op de een meer dan op de ander, zeker als je zelf te maken krijgt met een verlies. Maar wat als je op je werk te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis? Hoe word je als professional gesteund? Heb je als organisatie collegiale opvang geregeld? Of zet je de schouders eronder en ga je maar door "omdat dat is wat wat doen"?

Corona drukt ons nog eens met de neus op de feiten. Steeds meer professionals krijgen het steeds zwaarder; mensen in de zorg, welzijn, in het onderwijs, hulpverlening. De kans dat je als professional te maken krijgt met een gebeurtenis met impact, wordt steeds groter. Dan is het belangrijk dat er een luisterend oor is, dat ook tussen de regels door kan luisteren: is luisteren voldoende of is er meer hulp nodig? En zo ja, welke hulp dan? 

Veerkracht en regie

Hoe belangrijk is het dan om aan te sluiten op de veerkracht die mensen al van nature hebben… en hoe doe je dat dan? Welke psycho-educatie geef je? Zodat je collega weer zijn of haar eigen regie kan aanspreken nadat deze eerder, bij de ingrijpende gebeurtenis, verloren is gegaan. 
 
Ieder mens maakt ingrijpende gebeurtenissen (IG) mee, maar niet elke IG wordt een trauma. Natuurlijke zaken die in het leven van alledag voorkomen, kunnen we moeilijk vinden maar meestal kunnen we deze goed integreren in ons leven. Op eigen kracht en ook met steun uit onze naaste omgeving. We kunnen veel verwerken en ons snel aanpassen aan plotselinge veranderingen. Kijk maar eens naar het afgelopen jaar. Als we een IG meemaken, hebben we grote behoefte aan relatie; er is warmte en aandacht nodig. En dat vraagt om rust, veiligheid en echt luisteren. Iets wat er wellicht ook steeds minder is. Die aandacht is allereerst te vinden in de eigen omgeving, thuis en op het werk bij collega’s. 

Tweedaagse training

In twee dagen neem ik je mee in het opzetten van een zogenaamd Team collegiale ondersteuning en de werkwijze van dit team. We werken met als basis het driegesprekken model: acute opvang, eerste, tweede en derde opvanggesprek. Van kalmeren en reguleren, naar ordenen van het verhaal en innerlijke stabilisatie. Afwisselen tussen vermijden en herbeleven. En mogelijk doorverwijzen naar professionele hulp. 

Heb je interesse in de training? Wil je meer informatie?
Laten we dan samen kijken hoe deze voor jouw organisatie vormgegeven kan worden. Ook als er al een Team collegiale ondersteuning is (of een Bedrijfsopvangteam), zal de training nieuwe inzichten en ervaringen geven. De training vindt normaal gesproken plaats in een live-setting, maar kan ook online gegeven worden. 
 

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

  • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
  • Intensief met diepgang
  • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
  • Over-leven met verlies
  • Het pad ontstaat door erop te lopen
  • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)