Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Workshop trauma bij kinderen

29 mei 2020 14:00 uur

Op 29 mei 2020 mag ik voor de organisatie Mijn Veilige School een cursus Traumaverwerking geven. De workshop gaat over: wat is trauma, signalering, gevolgen en eerste interventies.

Onverwerkte trauma’s hebben invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van mensen. Kinderen en jongeren die een traumatische ervaring meemaken, dragen de gevolgen vaak levenslang met zich mee. Merkbaar of onmerkbaar, voor de buitenwereld en voor zichzelf. Het is daarom van belang dat onderwijsprofessionals signalen herkennen die kunnen wijzen op een trauma en dat zij een passende eerste interventie kunnen doen.

Mijn Veilige School verzorgt trainingen en cursussen voor onderwijsprofessionals. De jeugd is onze toekomst, terwijl juist de jeugd extra kwetsbaar is. Juist daarom gaat bijzondere aandacht uit naar de professionalisering van leerkrachten, docenten, mentoren, onderwijsondersteunend personeel en onderwijsmanagers.

Programma workshop

Tijdens de workshop van de “Cursus Traumaverwerking” leer je wat een trauma precies inhoudt, wat de psychische en lichamelijke gevolgen daarvan zijn, welke signalen mogelijk duiden op een trauma en wat u het beste kunt doen wanneer u vermoedt dat een kind of tiener lijdt onder een traumatische ervaring. Meer over de workshop en de mogelijkheid deze te reserveren, leest u op de website van Mijn Veilige School.

In company

Deze workshop in company? Interesse in een training over trauma, rouw en verlies, burn-out? Neem dan contact op via info@brightblue-coaching.nl.

Deelnemers over workshop Stress de Baas

 • Eye opener: aan de slag!
 • Terug naar de basis
 • Inzicht gevend en bewust makend
 • Grenzen stellen!
 • Bevestiging dat ik al veel stappen heb gezet

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

 • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
 • Intensief met diepgang
 • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
 • Over-leven met verlies
 • Het pad ontstaat door erop te lopen
 • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)