Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw najaar 2022

29 september 2022 10:00 uur

Kom jij in je werk mensen tegen die te maken kregen met een betekenisvol verlies? Wil je meer vaardigheden om mensen met een hulpvraag rond verlies en rouw te begeleiden? Zoek je een training waarmee je direct in de praktijk vooruit kunt? Welkom!

Alle mensen krijgen in hun leven te maken met verlies, in welke vorm dan ook. Verlies hoort bij verandering. Elke verandering begint immers met een einde, het einde van een vertrouwde situatie. Het is goed om als begeleider alert te zijn op verlieservaringen van cliënten of patiënten. Verlies kan op de achtergrond soms een grote rol spelen in de problematiek van de hulpvraag. Zeker als het verlies - om welke reden dan ook - niet de nodige aandacht heeft kunnen krijgen. Rouw gaat dan ondergronds en kan zich onder andere uiten in stress, burn-out, somberheid, psychosomatische en/of lichamelijke klachten, problemen in de relatie en/of in de omgang met kinderen, problemen op het werk.

Als begeleider kun je de ander zo ver brengen als je zelf bent

Om je zuiver af te kunnen stemmen op de ander, is het noodzakelijk om je er van bewust te zijn wat in jezelf mee resoneert bij het verhaal van de ander. Wil je de ander goed kunnen begeleiden, dan is het goed weet te hebben van je eigen verlieservaringen. Niet alleen in de zin van rationeel weten, maar ook van doorleefd hebben. Eigen ervaringen zullen dan ook een rol spelen in deze dagen.
Het is echter geen training om persoonlijk verlies te verwerken!

Voor wie?

Welkom aan counsellors, coaches, psychologen, therapeuten, geestelijk begeleiders, huisartsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners GGZ, maatschappelijk werkenden, wijkverpleegkundigen, Wmo-consulenten, generalisten en specialisten sociaal domein, klantmanagers, mensen uit onderwijs, zorg, welzijn en Centra voor Jeugd en Gezin, ritueelbegeleiders, uitvaartverzorgers, mantelzorgondersteuners, vrijwilligers en anderen.

Accreditatie

  • ABvC, Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, met (tot nu toe) 18 PE-punten. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag. Vanwege de uitbreiding van de training naar vier dagen, loopt momenteel heraccreditate.
  • LV POH-GGZ. de Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, met 24 PE-punten. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag.
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 24 PE-punten. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag.

Lees hier verder over de inhoud van de training.

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

  • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
  • Intensief met diepgang
  • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
  • Over-leven met verlies
  • Het pad ontstaat door erop te lopen
  • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)