Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Lezing: omgaan met verlies en rouw, hoe doe je dat nou?

11 april 2019 19:30 uur

Op donderdag 11 april is er bij het uitvaartcentrum in Budel weer een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De avond, van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur, is kleinschalig van opzet en biedt plaats aan circa elf geïnteresseerden.

Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom. De organisatie is in handen van Martin Horst, uitvaartverzorger bij Van der Stappen Uitvaartverzorging Cranendonck-Budel en Jeanne van Mierlo, verlies- en rouwtherapeut bij BrightBlue Coaching & Training.

Is dit nog normaal?

Mensen die een dierbare hebben verloren, komen terecht in een andere wereld. Een wereld waarin het leven even ‘stop’ zegt. Een wereld ook met goedbedoelde adviezen van anderen, waar ze vaak weinig mee kunnen. Een wereld waarin mensen dikwijls niet weten wat ze moeten zeggen en dan het verlies maar negeren. Of erger nog, jou negeren. Niets pijnlijker dan dat. Nabestaanden vragen vaak zich af of ze hier ooit nog uitkomen. Of hun reacties nog normaal zijn… 

Rouwen is hard werken en vraagt veel energie. Dat is goed om te weten. Geef jezelf tijd en ruimte, ook al zeggen ‘de mensen’ iets anders. Blijf vooral de dingen zo doen zoals ze voor jou goed voelen.

Ieder mens rouwt anders

Tijdens de lezing wordt duidelijk dat veel normaal is. Ieders antwoord op verlies, ofwel ieders rouwtraject, is uniek. Er zijn geen vaste regels voor rouw. Martin Horst geeft aan hoe afscheid nemen en rouw met elkaar verbonden zijn. Jeanne van Mierlo vertelt over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en hoe je hiermee kunt omgaan. Ook als je er zelf niet uitkomt.

Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, over uitvaart, ‘rouwverweving’ en ook persoonlijke vragen en verhalen zijn welkom. Vragen die op voorhand leven, kunnen doorgegeven worden aan Martin (06-53336342) of Jeanne (06-12949654). Daarom is de bijeenkomst kleinschalig van opzet.  

Aanmelden

Mensen die de avond willen bezoeken, melden zich aan via info@vdstappen.nl of via 0495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Adres uitvaartcentrum: Klein Schoterstraat 2a in Budel (bij de ingang van de algemene begraafplaats). 

Johan Horst, dank je wel voor de foto!

Deelnemers over workshop Stress de Baas

 • Eye opener: aan de slag!
 • Terug naar de basis
 • Inzicht gevend en bewust makend
 • Grenzen stellen!
 • Bevestiging dat ik al veel stappen heb gezet

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

 • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
 • Intensief met diepgang
 • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
 • Over-leven met verlies
 • Het pad ontstaat door erop te lopen
 • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue helpt kinderen en volwassenen met pijn in hun hart om na een verlies weer te genieten van hun leven. BrightBlue helpt medewerkers die moeite hebben met veranderingen op het werk om weer met motivatie en plezier hun werk te doen. BrightBlue helpt organisaties in verandering om met gemotiveerde medewerkers hun doelen te bereiken.

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)